400 g keedetud puhastatud krevette (nt Viking kooritud krevetid, 2 pakki)
1 pikk värske kurk
suur peotäis värsket münti
2 sl külmpressitud oliiviõli
1 sl sidrunimahla ja 1 sl riivitud sidrunikoort
soola ja musta pipart
Kui kasutad külmutatud krevette, siis lase neil üle öök külmkapis rahulikult sulada. Nõruta krevetid korralikult.
Pese kurk, koori ning lõika väikesteks kuubikuteks (kui kurgil on palju seemneid, siis eemalda need esmalt).
Haki mündilehed hästi peeneks.
Sega kausis krevetid, kurgikuubikud ja münt. Nirista peale oliiviõli, sidrunimahl ning riivitud sidrunikoor. Maitsesta soola-pipraga.
Serveeri kohe või lase paar tundi jahedas maitsestuda.
Retsept ilmus ka ajakirja Kodu & Aed 2013. a. mainumbris, pildi tegi Juta Kübarsepp. Inspiratsioon Ellie Kriegeri lehelt.
Aroomis on tunda valgeid lilli ja virsikut.
Maitse värkse ja mesine.
Tootja: Taittingertasub proovida!!
Mõnusalt kerge ja elegantne salat.
Kurgi-krevetisalat
Värske ja kevadine salat krevettide, kurgikuubikute ning värske mündiga. Nami-Nami soovitab Viking kooritud krevette (200 g).
Vaata ka Avallone joogisoovitust allpool!