Ahjuliha tomatimahla ja tatraga

Ahjus küpsetatud sealiha koos tomatimahla ja tatratanguga. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
90 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g läbikasvanud sealiha

1 tl soola

0.5 tl purustatud musta pipart

1 tükeldatud sibul

3 hakitud küüslauguküünt

1 l tomatimahla

0.5 tl suhkrut ja veel tsipa soola

3 dl tatratangu

Soovi korral:

paprikat

kirsstomateid

Valmistamine

Lõika sealiha viiludeks ja pane ahjuvormi. Puista peale soola, musta pipart, lisa sibula- ja küüslaugutükid. Kata vorm pealt fooliumi või kaanega. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit.

Siis lisa vormi tomatimahl ja küpseta liha veel 15 minutit.

Maitsesta tomatimahlas küpsevat liha vähese suhkru ja soolaga ning kalla juurde tatar. Kata ahjuvorm kaanega ning hauta veel umbes 25 minutit. Selle ajaga peaks nii liha kui ka tatar olema korralikult läbi küpsenud. 

Serveeri kohe. 

Nipid ja soovitused:

  • Soovi korral võid toidu hulka küpsema panna ka paprikaviile ja kirsstomateid. 
  • Suhkur aitab tomatimahla haput maitset tasakaalustada.

Allikas: Naisteleht, 22.2.2013, Tiina Trolla. Pildi tegi ANNUZHKA.

LISA KOMMENTAAR