Gluteenivabad väikesed küpsised päevalilleseemnete ning kookosjahuga. Jahtunud küpsised on seest veidi nätsked, aga pealt krõbedad.
3.75 dl päevalilleseemneid
2 sl kookosjahu
4 sl mett või vahtrasiirupit
4 sl kookosrasva
0.25 tl jahvatatud kardemoni
näpuotsaga soola
Kuumuta ahi 170 C. Vooderda ahjuplaat küpsetuspaberiga.
Pane päevalilleseemned köögikombaini ning töötle 2-3 minutit, kuni saad ühtlaselt peene segu. Lisa ülejäänud ained ning töötle ühtlaseks.
Vormi saadud segust 16 väikest palli, suru pöidlaga keskele auk. Küpseta 170-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni küpsised on kuldsed.
Lase täielikult jahtuda enne kreemi või moosiga täitmist.
Allikas: USA toidublogi All Against the Grain: Thumbprint cookies. Pildi tegi ITAKENE.
Pisut halvasti püsisid koos, aga maitse oli väga hea. Ma muidugi ei jälginud retsepti ka 100%.
Lisasin kookoshelbeid. Tainas hästi vormitav. Arvan, et mida kauem päevalilleseemneid purustada, seda paremini küpsised koos püsivad.
Maitsesid hästi, panin lisaks päevalilleseemnetele ka muid seemneid, aga peab ette vaatama, lähevad väga kiiresti kõrbema.
Kookosküpsised
Gluteenivabad väikesed küpsised päevalilleseemnete ning kookosjahuga. Jahtunud küpsised on seest veidi nätsked, aga pealt krõbedad.