Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Rohelised oad ürtide ja küüslaugu-jogurtikastmega vegetaarroog

ehk mtsvane lobios borani Gruusia köögist. 

neljale kuni kuuele

Kui kasutad värskeid aedube, siis trimmi need esmalt, lõika 2-3 jupiks ja keeda soolaga maitsestatud vees al dente. Külmutatud aedoad on juba keedetud ja tükeldatud ning tuleks lihtsalt üles sulatada ja nõrutada.

Koori ja haki sibul. Kuumuta suurel pannil või, lisa sibul ja prae tasasel tulel pehmeks. 

Lisa oad, seejärel kaneel, nelk, pipar. Kuumuta keskmisel tulel aeg-ajalt segades, kuni oad on väga pehmed.

Samal ajal valmista jogurtikaste. Selleks tambi uhmris küüslauguküüs soolaga pastaks või riivi lihtsalt peene riiviga ja sega koos soolaga jogurti hulka.

Nüüd lisa värsked hakitud ürdid ubade hulka, kuumuta veel minut aega.

Tõsta oad serveerimiskaussi, kalla peale jogurtikaste ja kaunista värske mündiga. 

© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Eelroog/kerge eine
Praadimine
  • Aedviljaroad
  • Gluteenivaba
  • Road kaunviljadest
  • Gruusia
  • Kaukaasia


Kommentaarid:

(22.07.2013 20:10:29)
Väga maitsev, kasutasin küll olude sunnil teisi maitseaineid, aga see-eest suurel hulgal ürte, mis tegi roa vastupandamatuks. Maitses nii soojalt kui ka jahtunult.
Tiina

Kommenteeri