500-600 g veisehakkliha
2.5 dl riivsaia
2 sl hakitud värsket siledalehist peterselli
1.25 dl riivitud Parmesani juustu
1 tl soola
0.5 tl purustatud musta pipart
0.25 tl riivitud muskaatpähklit
1 muna
1.5 dl sooja vett
Praadimiseks:rapsi- ja oliiviõli
Sega kausis hakkliha, riivsai, petersell, parmesan, sool, pipar, muskaatpähkle, muna ja vesi ühtlaseks. Vormi märgade käte abil suurteks lihapallideks (u 4-5 cm läbimõõduga).
Kui küpsetad lihapalle ahjus, siis tõsta need õliga määritud ahjuplaadile ning küpseta 200kraadises ahjus 20-25 minutit.
Kui eelistad praadimist - ja siis on tulemuseks mahlasemad lihapallid - siis vala võrdses koguses rapsi- ja oliiviõli suurele praepannile, nii et õli oleks umbes pool sentimeetrit.
Kuumuta õli, siis lisa lihapallid jaokaupa pannile ja prae mõõdukalt tasasel tulel ümberringi kuldpruuniks (selleks kulub umbes 10 minutit). Küpsenud lihapallid pane köögipaberile tahenema.
Allikas: USA autor Ina Garten. Siit leiad valiku Ina Garteni retsepte Nami-Namis.
Itaalia lihapallid
Suured hakklihapallid, millele annavad maitset petersell ja riivitud juust.
Lihapalle võib praadida õlis või küpsetada ahjus (fotol).