Itaalia lihapallid

Suured hakklihapallid, millele annavad maitset petersell ja riivitud juust. 

Lihapalle võib praadida õlis või küpsetada ahjus (fotol). 

Kogus
neljale (u 12 tk)
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500-600 g veisehakkliha

2.5 dl riivsaia

2 sl hakitud värsket siledalehist peterselli

1.25 dl riivitud Parmesani juustu

1 tl soola

0.5 tl purustatud musta pipart

0.25 tl riivitud muskaatpähklit

1 muna

1.5 dl sooja vett

Praadimiseks:

rapsi- ja oliiviõli

Valmistamine

Sega kausis hakkliha, riivsai, petersell, parmesan, sool, pipar, muskaatpähkle, muna ja vesi ühtlaseks. Vormi märgade käte abil suurteks lihapallideks (u 4-5 cm läbimõõduga).

Kui küpsetad lihapalle ahjus, siis tõsta need õliga määritud ahjuplaadile ning küpseta 200kraadises ahjus 20-25 minutit.

Kui eelistad praadimist - ja siis on tulemuseks mahlasemad lihapallid - siis vala võrdses koguses rapsi- ja oliiviõli suurele praepannile, nii et õli oleks umbes pool sentimeetrit.

Kuumuta õli, siis lisa lihapallid jaokaupa pannile ja prae mõõdukalt tasasel tulel ümberringi kuldpruuniks (selleks kulub umbes 10 minutit). Küpsenud lihapallid pane köögipaberile tahenema.

Allikas: USA autor Ina Garten. Siit leiad valiku Ina Garteni retsepte Nami-Namis.

LISA KOMMENTAAR

Eveli
postitatud 03.03.2014 19:49

Parimad lihapallid, mida ma eales söönud olen.

Kadi O @ FB
postitatud 02.04.2014 08:05

Väga-väga maitsvad!

Annika K
postitatud 21.09.2014 00:00

Väga maitsvad! Tegin ahjus kypsetatud variandi. Muideks, kasutasin sama segu ka supi sisse frikadellide tegemiseks, jäid väga hea konsistensiga, pysisid hästi koos.