Lillkapsast 'riis'

Pealkirjas on "riis" jutumärkides, sest riisi roog ei sisalda. Tegemist on riivitud lillkapsaga, mis on praetud ja maitsestatud. Süsivesikutevaene ja kiudainerikas, vegan, gluteenivaba jne. 

Kasuta lisandina riisi või kuskussi asemel (nt grillkana kõrvale).

Kogus
kahele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 väiksem lillkapsas

0.5 tl tšillihelbeid

1 küüslauguküüs

2 sl rapsi- või oliiviõli

soola ja musta pipart

peotäis hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Pese lillkapsas, nõruta kuivaks. Riivi lillkapsas jämeda riiviga peeneks. Haki küüslauk ja peterselli.  

Kuumuta pannil õli, lisa riivitud lillkapsas, tšillihelbed ja hakitud küüslauk. Maitsesta soola-pipraga ning prae umbes 5 minutit aeg-ajalt segades. 

Sega juurde hakitud petersell ja serveeri. 

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 20.01.2013 14:49

Väga mõnus köögiviljaroog, meenutas mulle tekstuurilt veidi praetud riisi munaga. Muide, eriti vaimustuses oli sellest roast me äsja kaheseks saanud poeg.

Leoola
postitatud 20.01.2013 15:37

Maitses väga hästi, praadimisel lisasin veel natuke sojakastet ka :)

Laura P @ FB
postitatud 21.01.2013 12:00

Eile avastasin, proovisin kohe järgi. Väga hea! Kindlasti kordamisele.

Mare T @ FB
postitatud 21.01.2013 12:10

Väga maitsev oli.

Christi
postitatud 21.01.2013 15:31

Muidugi praadida tuleks ikka võiga, juurde võib lõpus lisada ka natukene juustu :) väga maitsev roog igal juhul!

Ruta
postitatud 24.01.2013 19:28

Juba kaks õhtut on laual olnud see lillkapsariis. Lisaks igasugu juurviljadega vokitud hakkliha. Võrratu! Lapsed paraku söövad siiski pikkade hammastega. Nende jaoks ikka kõik hea ja tervislik on saatanast...

Triinpvr
postitatud 24.01.2013 19:55

Mina arvan, et seda sööks just ka need kes keedulillkapsast üldiselt ei hooli. Igastahes praadisin terve pea jagu lillkapsast ja pidin end pidurdama, et kaassöödikule ka jääks.

Tiina
postitatud 26.01.2013 19:09

Tegin õhtusöögiks ja see oli super,täpselt minu maitsele.Lisasin ka veidi riivjuustu.Soovitan kõigil proovida,te ei kahetse.

Rebane
postitatud 03.02.2013 22:38

Tõesti hea! Ja sojakastet lisage ka kindlasti. Olen teinud niisama ja ka köögiviljadega: türgi ubade-porru-seente segu oli näiteks väga mõnus.

Karima
postitatud 15.02.2013 20:24

mega mõnus eriti õhtuks!

Pinnu
postitatud 21.05.2013 23:00

Täna õhtusöögiks praekana kõrvale maitses väga hea!

Marit
postitatud 03.11.2013 11:56

Järgi proovitud juba korduvalt, imehea! Rooga pakkudes petab ära küll, et tegu riisiga:)

stina
postitatud 08.01.2014 14:04

tegin väiksema riiviga, tuli rohkem lillkapsa cous cous, aga väga maitsev!

Janika T @ FB
postitatud 19.04.2015 20:17

Väga meeldis kogu perele! Praadisin võiga ja sõin hapukoorega. Olen suur lillkapsa fänn ja sõingi seda eraldi roana mitte lisandina Läheb kindlasti kordamisele.

Randliis
postitatud 23.06.2015 19:05

Tõeliselt hea! Purustasin kapsa peene riiviga ja praadisin nii kaua kuni see pruunikaks läks, tugevdab maitset. Ma arvan, et riivjuust oleks sinna hästi peale sobinud. :) Kindlasti jääb minu menüüsse.

Marge P @ FB
postitatud 16.10.2015 07:55

Ma lihtsalt tahan kiita seda Nami-Nami lillkapsariisi. Panen sinna veel vahemereürtide maitseainet ka. No täitsa lõpp, kui hea. Ma ei tea, kus ma ennem elasin ja miks ma sõin jama, mis mu kehale ei old hea...

K-B-K
postitatud 16.10.2015 08:02

Minu lemmik ka, aga mina lisan ka võid.

Liina
postitatud 20.03.2017 09:44

Uus lemmik:) </br> Mina panin praadimiseks sutsu õli ning Saaremaa ürdivõid. </br> Retseptis on kirjas 1 väiksem lillkapsapea, aga kui sööjaid mitu, siis pigem võtta ikka suurem pea. </br>

tublike
postitatud 05.04.2017 17:43

Uskumatult hea!

Pillepv
postitatud 11.07.2017 22:12

Lillkapsa riisi juurde kommentaariks, et väga hea tulemuse annab, kui kombineerida lillkapsast nt brokoli, kõrvitsa või lehtkapsaga - maitsel on sügavust ja intensiivsust....

Eva
postitatud 28.02.2018 13:05

Suurepärane roog mida minu pirtsakas 8-aastane sööb kahe suupoolega. Olen märganud, et kui praadida suuremal kuumusel aeg-ajalt segades niiet "riis" kenasti pruunistub, siis on maitse eriti hea. </br> Olen jäänud maitsestamisel pidama soola ja musta pipra juurde. Meeldib eriti kala lisandina.