1 väiksem lillkapsas
0.5 tl tšillihelbeid
2 sl rapsi- või oliiviõli
soola ja musta pipart
peotäis hakitud värsket peterselli
Pese lillkapsas, nõruta kuivaks. Riivi lillkapsas jämeda riiviga peeneks. Haki küüslauk ja peterselli.
Kuumuta pannil õli, lisa riivitud lillkapsas, tšillihelbed ja hakitud küüslauk. Maitsesta soola-pipraga ning prae umbes 5 minutit aeg-ajalt segades.
Sega juurde hakitud petersell ja serveeri.
Väga mõnus köögiviljaroog, meenutas mulle tekstuurilt veidi praetud riisi munaga. Muide, eriti vaimustuses oli sellest roast me äsja kaheseks saanud poeg.
Maitses väga hästi, praadimisel lisasin veel natuke sojakastet ka :)
Eile avastasin, proovisin kohe järgi. Väga hea! Kindlasti kordamisele.
Väga maitsev oli.
Muidugi praadida tuleks ikka võiga, juurde võib lõpus lisada ka natukene juustu :) väga maitsev roog igal juhul!
Juba kaks õhtut on laual olnud see lillkapsariis. Lisaks igasugu juurviljadega vokitud hakkliha. Võrratu! Lapsed paraku söövad siiski pikkade hammastega. Nende jaoks ikka kõik hea ja tervislik on saatanast...
Mina arvan, et seda sööks just ka need kes keedulillkapsast üldiselt ei hooli. Igastahes praadisin terve pea jagu lillkapsast ja pidin end pidurdama, et kaassöödikule ka jääks.
Tegin õhtusöögiks ja see oli super,täpselt minu maitsele.Lisasin ka veidi riivjuustu.Soovitan kõigil proovida,te ei kahetse.
Tõesti hea! Ja sojakastet lisage ka kindlasti. Olen teinud niisama ja ka köögiviljadega: türgi ubade-porru-seente segu oli näiteks väga mõnus.
mega mõnus eriti õhtuks!
Täna õhtusöögiks praekana kõrvale maitses väga hea!
Järgi proovitud juba korduvalt, imehea! Rooga pakkudes petab ära küll, et tegu riisiga:)
tegin väiksema riiviga, tuli rohkem lillkapsa cous cous, aga väga maitsev!
Väga meeldis kogu perele! Praadisin võiga ja sõin hapukoorega. Olen suur lillkapsa fänn ja sõingi seda eraldi roana mitte lisandina Läheb kindlasti kordamisele.
Tõeliselt hea! Purustasin kapsa peene riiviga ja praadisin nii kaua kuni see pruunikaks läks, tugevdab maitset. Ma arvan, et riivjuust oleks sinna hästi peale sobinud. :) Kindlasti jääb minu menüüsse.
Ma lihtsalt tahan kiita seda Nami-Nami lillkapsariisi. Panen sinna veel vahemereürtide maitseainet ka. No täitsa lõpp, kui hea. Ma ei tea, kus ma ennem elasin ja miks ma sõin jama, mis mu kehale ei old hea...
Minu lemmik ka, aga mina lisan ka võid.
Uus lemmik:) </br> Mina panin praadimiseks sutsu õli ning Saaremaa ürdivõid. </br> Retseptis on kirjas 1 väiksem lillkapsapea, aga kui sööjaid mitu, siis pigem võtta ikka suurem pea. </br>
Uskumatult hea!
Lillkapsa riisi juurde kommentaariks, et väga hea tulemuse annab, kui kombineerida lillkapsast nt brokoli, kõrvitsa või lehtkapsaga - maitsel on sügavust ja intensiivsust....
Suurepärane roog mida minu pirtsakas 8-aastane sööb kahe suupoolega. Olen märganud, et kui praadida suuremal kuumusel aeg-ajalt segades niiet "riis" kenasti pruunistub, siis on maitse eriti hea. </br> Olen jäänud maitsestamisel pidama soola ja musta pipra juurde. Meeldib eriti kala lisandina.
Lillkapsast 'riis'
Pealkirjas on "riis" jutumärkides, sest riisi roog ei sisalda. Tegemist on riivitud lillkapsaga, mis on praetud ja maitsestatud. Süsivesikutevaene ja kiudainerikas, vegan, gluteenivaba jne.
Kasuta lisandina riisi või kuskussi asemel (nt grillkana kõrvale).