Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Mannavaht arooniate ja õuntega vegetaarroog

Sügisene kodumaine magustoit. Fotol olev roosamanna valmis tavalise nisumannaga, soovi korral kasuta speltamannat või täisteramannat. 

neljale kuni kuuele

Pane puhastatud arooniamarjad ja tükeldatud õunad koos veega potti. Kuumuta keemiseni ja keeda umbes 15 minutit, kuni arooniad on pehmed.

Asta teise poti kohale sõel, kalla keedetud õunad ja arooniad koos vedelikuga sõelale ja lase nõrguda. Hõõru võimalikult palju marja-õunapüreed läbi sõela (võid arooniad ja õunad ka lihtsalt saumiksriga peenemaks purustada).

Maitsesta saadud segu suhkru ja noaotsatäie soolaga, kuumuta keemiseni. Sõrista juurde manna, alanda kuumust ning kuumuta vispliga pidevalt segades tasasel tulel umbes 10-15 minutit, kuni manna pakseneb. 

Tõsta pott tulelt ja lase kaane all jahtuda. Surista (pool)jahtunud puder elektrimiksriga hästi kohevaks. 

Serveeri külma piimaga.*

* Puder ise on küll vegan, aga piimaga serveerimisel enam mitte. 

Nami-Nami retsept ilmus ka ajakirja Kodu&Aed 2012. a. oktoobrinumbris, foto tegi ajakirja jaoks Juta Kübarsepp.

© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Dessert
Keetmine/kuumutamine
  • Magustoidud
  • Marjad ja puuviljad
  • Vegan-toidud


Kommentaarid:

(2.10.2014 13:11:35)
1701
Pille
(2.10.2014 13:15:14)
Maisimannaga kannatab ka teha? Muud hetkel kodus pole :-S
Miu

Kommenteeri