Õrnsoolatud kalafilee astelpajuga

Sellisel viisil saab valmistada nii lõhe- kui ka forellifileed.

Vaata ka Avallone joogisoovitust allpool!

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g forelli- või värske lõhe (sh lõhefilee)

2 sl naturaalset astelpajumahla või -püreed

2 sl meresoolahelbeid

1 sl suhkrut

1 tl purustatud valget või musta pipart

peotäis astelpajumarju

Valmistamine

Eemalda kalafileest pintsettidega peenikesed luud. Pintselda kala astelpajumahlaga.

Sega sool, suhkur ja pipar omavahel, hõõru kalafileele.

Lõika kalafilee kaheks ja aseta lihatükid vastakuti. Keera tihedasti küpsetuspaberi või fooliumi sisse ja pane ööpäevaks külmkappi maitsestuma.

Enne serveerimist kaabi kalalt liigne maitseainesegu. Lõika maitsestunud kalafilee õhukesteks viiludeks ning kaunista tervete astepaljumarjadega.

Retsept ilmus ka ajakirja Kodu & Aed 2012. a. oktoobrinumbris, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Joogisoovitus

Verdejo, Viña Albali, Rueda, Félix Solís, Hispaania

Õlgkollane, kerge roheka helgiga.

Aroom on värske, puuviljane, lilleline.

Maitselt värske, maheda happesusega.

Tootja: Félix Solís
Maaletooja: Avallone