Sellisel viisil saab valmistada nii lõhe- kui ka forellifileed. Vaata ka Avallone joogisoovitust allpool!
Vaata ka Avallone joogisoovitust allpool!
500 g forelli- või värske lõhe (sh lõhefilee)
2 sl naturaalset astelpajumahla või -püreed
2 sl meresoolahelbeid
1 sl suhkrut
1 tl purustatud valget või musta pipart
peotäis astelpajumarju
Eemalda kalafileest pintsettidega peenikesed luud. Pintselda kala astelpajumahlaga.
Sega sool, suhkur ja pipar omavahel, hõõru kalafileele.
Lõika kalafilee kaheks ja aseta lihatükid vastakuti. Keera tihedasti küpsetuspaberi või fooliumi sisse ja pane ööpäevaks külmkappi maitsestuma.
Enne serveerimist kaabi kalalt liigne maitseainesegu. Lõika maitsestunud kalafilee õhukesteks viiludeks ning kaunista tervete astepaljumarjadega.
Retsept ilmus ka ajakirja Kodu & Aed 2012. a. oktoobrinumbris, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Õlgkollane, kerge roheka helgiga.
Aroom on värske, puuviljane, lilleline.
Maitselt värske, maheda happesusega.
Õrnsoolatud kalafilee astelpajuga
Sellisel viisil saab valmistada nii lõhe- kui ka forellifileed.
Vaata ka Avallone joogisoovitust allpool!