Sega kausis õlu, sulavõi, mesi ja sool. Lisa linaseemned, rukki- ja odrajahu. Sõtku tainas ühtlaseks.
Vormi tainas pikaks "vorstiks" ja jaga see kaheksaks võrdseks tükiks, need omakorda kaheks. Rulli iga tainatükk pikaks õhukeseks laastuks ja torka kahvliga auklikuks*.
Tõsta tainalaastud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja puista peale veidi soola. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 8 minutit.
Lase näkileibadel taheneda ja kuivada.
* Kui Sul on olemas, võid kasutada ka spetsiaalset näkileivarulli.
Retsept on Soome ajakirjast MAKU (6/2011, Olutnäkkarit). Pildi tegi KIRSIKE.
Õlletainast näkileivad
Algretseptis kasutati nende rukki- ja odrajahust näkileibade valmistamiseks Lapin Kulta Luomu Jouluolut-nimelist õlut.
Serveeri õlletainast näkileibu juustu kõrvale.