Õlletainast näkileivad

Algretseptis kasutati nende rukki- ja odrajahust näkileibade valmistamiseks Lapin Kulta Luomu Jouluolut-nimelist õlut. 

Serveeri õlletainast näkileibu juustu kõrvale. 

Kogus
16 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

2 dl õlut

1 sl sulatatud võid

1 tl vedelat mett

0.5 tl soola

0.5 dl linaseemneid

2 dl rukkijahu

2 dl odrajahu

Peale puistamiseks:

meresoolahelbeid

Valmistamine

Sega kausis õlu, sulavõi, mesi ja sool. Lisa linaseemned, rukki- ja odrajahu. Sõtku tainas ühtlaseks. 

Vormi tainas pikaks "vorstiks" ja jaga see kaheksaks võrdseks tükiks, need omakorda kaheks. Rulli iga tainatükk pikaks õhukeseks laastuks ja torka kahvliga auklikuks*. 

Tõsta tainalaastud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja puista peale veidi soola. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 8 minutit.

Lase näkileibadel taheneda ja kuivada. 

* Kui Sul on olemas, võid kasutada ka spetsiaalset näkileivarulli. 

Retsept on Soome ajakirjast MAKU (6/2011, Olutnäkkarit). Pildi tegi KIRSIKE.

 

LISA KOMMENTAAR

Kirsike
postitatud 15.12.2013 21:31

Meie preilid kiitsid heaks ja sõid kõik ära. Panin võid ja mett tiba rohkem, taigen oli üsna rullitamatu, hoidsin veidi külmas, et lihtsam oleks.