1 kg seguhakkliha (veis+siga)
2 tl seesamiõli
2.5 dl (panko) riivsaia
1 tl ingveripulbrit
2 muna
1 sl riivitud küüslauku
1 dl hakitud värskeid sibulapealseid
0.5 tl soola
Kaste:1.75 dl hoisin-kastet
4 sl riisiäädikat
2 sl sojakastet
2 tl riivitud küüslauku
1 tl ingveripulbrit
1 tl seesamiõli
Serveerimiseks:hakitud rohelist sibulat ja seesamiseemneid
Sega kõik lihapalliained omavahel ning vormi umbes 3 cm läbimõõduga pallideks. Laota küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile ning küpseta 200-kraadises ahjus 12-15 minutit, kuni lihapallid on pealt kuldpruunid (kontrolli, et need seest enam roosad pole!)
Kastmeained tuled samuti lihtsalt omavahel segada. Kalla kaste soojadele lihapallidele ja sega õrnalt läbi.
Kaunista seesamiseemnete ja hakitud sibulaga ning serveeri.
Idee: Gimme Some Oven (USA toidublogi).
Väga mõnusad lihapallid, mida serveerisin nn aasia lusikatel. Mehe arvates oli kaste isegi liiga tugeva maitsega, aga suupisteampsuna väga mõnus.
Lihapall iseenesest veits maitsetu, järgmine kord 500g hakkliha nende koguste kohta. Kahjuks jäi kaste proovimata, sest Rakveres ei olnud hetkel müügil hoisin-kastet, hiljem avastasin et siin on retsept kuidas ise h-kastet teha.
Aasia lihapallid
Vürtsidega maitsestatud lihapallid kastetakse pärast serveerimist maitsekasse kastmesse, mis sisaldab hoisin- ja sojakastet. Serveeri suupistena või koos riisiga. Mina serverisin neid suupistena.