Rooskapsad sidruni ja küüslauguga

Lihtne ja mõnus rooskapsaroog, kus väikesed kapsapead praetakse pannil koos küüslauguga kuldpruuniks ja maitsestatakse sidruniga. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

500 g rooskapsaid

2 sl oliiviõli

2 küüslauguküünt

0,5 sidruni mahl ja riivitud koor

soola ja musta pipart

paar lusikatäit riivitud kuivemat juustu - nt

parmesani

Valmistamine

Puhasta rooskapsad - lõika varrejupp lühemaks, eemalda koledad välimised lehed. Väikesed rooskapsad lõika pooleks, suuremad neljaks. 

Kuumuta õli suurel paksupõhjalisel prapannil. Lisa rooskapsas ning prae 7-10 minutit, aeg-ajalt segades, kuni kapsad on seest pehme ja pealt karamellistunud ja kaunilt kuldpruunid.  Mõni minut enne valmimist lisa hakitud küüslauk.

Maitsesta soola ja pipraga, lisa sidrunimahl ja riivitud sidrunikoor. Kuumuta segades veel 1-2 minutit, siis maitsesta vajadusel veel soola-pipraga. 

Pane serveerimiskaussi, puista peale riivitud juust ja serveeri.

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Karima
postitatud 08.05.2013 11:08

spetsiaalselt selle roa pärast ostsin eile rooskapsaid :) täna katsetan

jaanika
postitatud 11.03.2014 22:04

tehtud ja täitsa hea oli :)

Pille
postitatud 03.10.2016 10:42

Mõnusalt särtsakas viis rooskapsa serveerimiseks.