Puhasta rooskapsad - lõika varrejupp lühemaks, eemalda koledad välimised lehed. Väikesed rooskapsad lõika pooleks, suuremad neljaks.
Kuumuta õli suurel paksupõhjalisel prapannil. Lisa rooskapsas ning prae 7-10 minutit, aeg-ajalt segades, kuni kapsad on seest pehme ja pealt karamellistunud ja kaunilt kuldpruunid. Mõni minut enne valmimist lisa hakitud küüslauk.
Maitsesta soola ja pipraga, lisa sidrunimahl ja riivitud sidrunikoor. Kuumuta segades veel 1-2 minutit, siis maitsesta vajadusel veel soola-pipraga.
Pane serveerimiskaussi, puista peale riivitud juust ja serveeri.
Rooskapsad sidruni ja küüslauguga
Lihtne ja mõnus rooskapsaroog, kus väikesed kapsapead praetakse pannil koos küüslauguga kuldpruuniks ja maitsestatakse sidruniga.