500 g pärmi- lehttainast
500 g suvikõrvitsat (ehk üks pikk ja sale rullkõrvits)
2-3 küüslauguküünt
soola ja musta pipart
150 g maitsestamata toorjuustu
100 g riivitud parmesani või Västerbottensost®-juustu
Lõika suvikõrvits köögimandoliini või terava noa abil õhukesteks viiludeks. Pane kaussi, lisa hakitud küüslauk ning sorts oliiviõli, maitsesta julgelt soola-pipraga. Sega käte abil õrnalt läbi ning lase kümmekond minutit maitsestuda.
Rulli pärmi-lehttainas veidi õhemaks ja tõsta ahjuplaadile. Tee tainaservadele noaga umbes 1-1.5 cm kaugusele servast kerge sisselõige.
Sega toorjuust umbes poole riivitud kõva juustuga ning määri juustusegu ühtlaselt tainale, sisselõikest sissepoole.
Laota suvikõrvitsaviilud juustuseguga kaetud tainaosale nii, et suvikõrvitsaviilud oleksid kenasti kohakuti.
Küpseta 200kraadises ahjus 15 minutit. Siis puista peale veel riivitud juustu ning küpseta veel 15 minutit.
Retsept on mugandatud Briti ajakirjast Olive (Mai 2009).
Võtsin mõni hetk tagasi ahjust välja, nüüd ka maitstud ja väga matsev tuli. Panin küll veidike rohkem küüslauku ja parmesani juustu:)
Õige valik.
Suurepärane, panin toorjuustu terve karbi (200 g) aga järgmisel korral proovin ka vähema kogusega ära (nagu retseptis antud). Punelehti lisasin ka maitsestumise ajaks suvikõrvitsale. Ma arvan, et sellest tuleb selle sügise hitt:) Aitäh jagamast, Nami-Nami !
Ei saa hetkel koguseid vahetada, nii et kommenteerin siin: tegin uuesti ja muutsin veidi koguseid. 3 küüslauguküünt, 150 g toorjuustu, 50+50 g parmesani. Parim soojalt, aga väga maitsev ka jahtunult!
Ok
Pille, mis mõõtudega see pirukas umbes tuleb teha? :)
Palun tehke kõik seda pirukat, kellele meeldib suvikõrvits! Uskumatult hea! Võtab sõnatuks! - kommenteeris mu tütar just praegu. Mina tõmbasin juustunoaga õhukesed viilud ja panin pihuga piruka peale, laduda ei viitsinud!
Järgi tehtud, ära proovitud - jammi :)
Jammi??? Mida krdit see veel tähendama peaks?
See on tõesti väga maitsev pirukas! Soovitan!
On jaa väga hää piruki
pirraki
Super maitsev:) Mugandasin veidi oma suure panni jaoks seda retsepti. Sai kasutatud 2x 500gr. pärmi lehtainast, 400gr. köögi toorjuustu, 150 gr. parmesani. Hiljem kui panin 1/3 parmesani peale, siis raputasin ka veidi tšilli pulbrit. Suvikõrvitsa viilutasin ime peeneks juurviljakoorijaga.
Suurepärane pirukas. Olude sunnil kasutasin Pecorino juustu, aga tuli samuti väga maitsev. Meile maitses kõige paremini jahtunult.
Uskumatult hea ja hõrk. Hetkel ei tule pähe ühtegi teist nii head soolast köögiviljapirukat... Toorjuustu ja parmesaniga võib kindlasti ka liialdada :D
Väga hea ja kiire amps, ka jahtunult väga maitsev. Mina panin suvikörvitsa alla veidike ka värske tüümianiga praetud seeni. Mulle tundub, et selle retsepti jaoks on parim kasutada väikeseid suvikõrvitsaid, kuna nad ei ole veel liiga pehmed ja imeõhukesed viilud jäävad valmis pirukal siis mõnusalt krõmpsuks.
Tegin olude sunnil lausa eesti juustuga. Samuti väga hää. Super retsept :)
Mis Eesti juustul ss viga on, et pead "lausa" ütlema?
olen juba 2 korda teinud, väga hea nii soojalt kui külmalt :o))
:o)) ??
Pille, see suvikõrvitsapiruka retsept on SUPER!!!!!!!!! Üle aja üks parimaid pirukaid, mis minu ahjust väljutatud on. Aitäh!
Väga maitsev. Parmesani asemel kasutasin Forte juustu.
ka mina tegin eelmisel nädalavahetusel oma külalistele seda pirukat lausa kahel korral ja on tulnud kiidusõnu inimestelt,kellelt seda iial oodata poleks osanud.Kindlasti jääb üheks meie lemmikuks ja hakkame edaspidi tihti tegema :) Äitäh hea idee ja retsepti eest!
Tegin ka täna kaks plaaditäit, sest esimene kadus välgukiirusel. See jääb suvikõrvitsa hooajaks kindlasti sagedaseks külaliseks toidulauale.
Aastaid hiljem ikka suur lemmik :)
Ka järgi proovitud ja väga rahule jäädud:) Maitsev pirukas, teen teinekordki!
Tegin seda pirukat,valmis saades maitsesin-imehea.Tuli kööki elukaaslane,vaatas kahtlustavalt pirukat ja küsis:Kas SEE ongi meil täna õhtusöögiks?! Vastasin:JAH!ja tõstsin talle tükikese ette.Lõpptulemus oli see,etet ta sõi üksi ära 2/3 plaaditäiest :D Olen seda retsepti juba väga paljudele soovitanud aj kõik kiidavad:)
Ahjaa,mina ostsingi juba poest valmis küüslaugumaitselise toorjuustu.
Kiideti heaks! Panin ühe suure küüslauguküüne, aga kogu pirukas on väga tugeva küüslaugulõhna ja -maitsega. Kasutasin pärmitainast ja murulauguga toorjuustu 150 g.
Proovisime meiegi. Mugandasime vastavalt külmkapi sisule ja köögi võimalustele. St suvikõrvitsa lõikasin tavalise noaga õhukesteks viiludeks. Juustu osas kasutasin 200g toorjuustu ja mozarella kirsse (viilutatult), millele lisasin ohtralt tilli ja murulauku. Küüslauku panin ka 4 (üli)suure küüne jagu. Pärast mõtlesin, et pooled küüslaugud oleks võinud hoopis juustu ssisse segada. Plaaditäi skadus loetud minutitega. Homme tuleb vist uus ring....o)
Aitäh! Pirukas tuli tõesti maitsev!
See on SUPPPER! isegi laps, kes muidu suvikõrvitsat ei soosi, sõi ja palus homme veel teha
Supper maitsev pirukas. Isegi minu mees, kes üldjuhul suvikõrvitsat ei armastanud, sõi seda väga hea meelega :p
suvikõrvitsaid enam pole,oskab keegi öelda ,kas tavalise kõvitsaga ajab asja ära?
Nämm Nämm
panin ka paar pispeeti... super hea tuli! ausalt :) nüüd mõtlen, et maitset annaks veelgi juurde sinihallitusjuust... mmm
Olen vaimustuses suvekõrvitsa lehttaigna koogist - teinud neid kodus ja laevas oma 6 tükki vist juba - ja ikka pole veel tüdinenud - tänud!
Tegin eile, täielik hitt kodus.
Kindel lemmik pirukate seas. Tegin 2 väikest... Ja viimased korrad suvikõrvitsat enne küüslauguõlis ei hoidnud+ Panin küüslauguga toorjuustu ning juustukihi ainult suvikõrvitsa peale. Ja ka nii on ÜLIMAITSEV!
Minule maitseb ilma küüslaugu ja parmesanita isegi rohkem. Väga hea nii soojalt kui külmalt. Meie 1,5 aastane poisipõnn pistis seda pirukat ka isukalt :)
avastasin,et polegi seda nunnut komenteerinud..supper olen paarkorda ka yhe teise juustuga teinud ja ikka mõnus ja tihti küsitakse meieperes seda
Tegin ka nimetatud kooki, kuigi Haapsalus pole kuskil poes parmesani juustu, tuli leppida Eesti juustuga ja kook tuli supper hea.Juba otsas
Tegin eile seda pirukat ja ei pidanud pettuma- maitses nii mulle kui abikaasale.
Mul polnud toorjuustu, sellest hoolimata oli väga hea.
See on pirukas, mille kohta minu kallis mees ütles: Kahju, et meil külalised käisid! Tegin nüüd uue, ainult oma perele :)
Mul tuli küüslaugu-pirukas, kuna need 2 küünt olid päris suured. Rikkusin piruka ära, mingit juustumaitset tunda pole, ainult kange küüslauk. Nii et olge ettevaatlikud.
Kiidan! Tegin küüslaugu toorjuustuga, oli just väga paras. Enne panin 1 küüne suvikõrvitsa viiludele. Maitsev.
See pirukas saab alati enne otsa, kui isu täis saab :)
Oi see on küll üks fantastiliselt hea pirukas! Veider, kuidas nii mahedast ja pea maitsetust köögiviljast saab sellise super asja välja võluda! Selle söömist on raske lõpetada.. kahjuks.. :)
olen kahel korral küpsetanud, hea retsept !
See on super pirukas. Saab ka veel kukeseened suvikõrvitsa asemele panna mmmmm
Heh, just tegin esimest korda. Minu mees ja vanem 4,5a preili, kes üldse suvikõrvitsat ei armasta, pugisid umbes pool pirukat ära enne kui jõudsin selle pannilt vaagnale tõsta:) kuumalt väga hea- kui jahtuda jõuab ja on veel midagi proovida, siis näeb, kuidas nii maitseb...
Tuleb ka algajatel välja!
Tõeliselt väga maitsev, tegin esmakordselt ja teen kindlasti veel ja veel, igas suves peab olema üks maitsev suvikõrvitsapirukas :)
Olen sellel aastal seda teinud juba mitu korda. Erti hea on mingi maistestatud toorjuustuga, jääb hästi vürtiskas. Superhea nii õhema kui paksema põhjaga!
Tegin täna... Külalisi polnud palju ja sestap jäi pärast nende lahkumist mitu tükki järele. Minu jaoks algas nö osa 2: jahtunud piruka degustatsioon. Ja ilmselt homme hommikuks kohvi kõrvale enam ei jätku... Muide, oleneb küüslaugu teravusest - peipsikatest piisab ühest, hiinakate puhul võib lausa neli küünt tükeldada. Ja soovitus õhukesed viilud juurviljakoorijaga teha osutus väga efektiivseks.
Ma olen ka seda palju teinud. See on tõeliselt hea. Lihtne ka :)
Et meesperele meeldida lisasin ka peekonit :) Ja juustuga ei koonerdanud. Väga maitsev pirukas ja kindlasti läheb kordamisele!
Tihti meie laual:)
Järgi proovitud.oli tõesti väga maitsev
Just täna tegin külalistele:) Nii hea.
Tegin ka seda pühapäeval (ema saatis retsepti) ja ikka jube hea on!
Ei meeldinud üldse see pirukas. Jäi rasvane ja vesine. Rohkem kindlasti ei teeks.
Just täna hommikul küpsetasin, tuli välja suurepärane.
Suurepärane amps, tegin kodukohviku jaoks ja sai kiidusõnu väga paljudelt külastajatelt. Küüslauku, õli ja suvikõrvitsat panin ohtralt ja üsna korrapäratult ja juustuks kasutasin Leedu Dziugast. Taignaks ostsin Eesti Pagari 100% võiga tehtud pärmi-lehttaignat, see oli ka hea valik. Ühesõnaga, väga hea.
Proovisime ka ja panime toorjuustu asemel tavalist juustu. Mehele väga meeldis, ime, et hommikuks midagi alles jäi!
Maailma parim retsept :) Kasutasin parmesani puudumisel tavalist riivitud juustu, kuid ülimaitsev sellegipoolest.
Hõrgutis.... !
Väga-väga hea. Lihtne teha ja maitseb oivaliselt.
Meie pere lemmik. Käib lausa kisma, kes viimase pala endale saab :)
Tegin seda Itaalias perepeoks — külalised olid vaimustuses!!! Bella e buona:)
Minu lemmik! Sel korral lisasin ka kukeseeni ja sain kukeseene-suvikõrvitsa piruka- seegi oli ülimaitsev.
Imehea.... Panin värviks kirsstomateid ka :)ja toorjuust oli mitte maitsestamata, vaid karulauguga. Nii hea!!!!
Just võtsin ahjust välja. Imehea!
Tegin ja teen kindlasti veel, nii hea oli! Soovitan soojalt ja külmalt :)
Imehea ja lihtne! Mina tegin Västerbottensost juustuga :)
Nendest parmesaani-tsukiini laastudest võib ennast lolliks süüa!
Juustu-suvikõrvitsa pirukas on ülihea!
On tõesti maitsev! Isegi minu 4-aastased sõid ja küsisid juurde (igaks juhuks nimetasin seda küll "pizzaks").
Imehea, Panin küüslauku topelt, suvikõrvitsat kõvasti rohkem ja toorjuustu segusse segasin ka ühe muna.
Üks parimaid suvikõrvitsa pirukaid, sõi isegi meespere, kes muidu suvikõrvitsast vaimustunud ei ole. Soovitan! </br> Hea nipp on kasutada suvikõrvitsa viilude tegemiseks koorimisnuga, tulevad mõnusad õhukesed viilud.
Kas toorjuustu võiks asendada kodujuustuga?
Kristel, eks Sa proovida võid, aga kodujuust ei jää nii mõnusalt ühtlase struktuuriga. Kui proovid, siis anna pärast teada, kuidas õnnestus!
See on väga hea.
Olen seda aastaid teinud!
Olen teinud, olen söönud - super!
Imelihtne ja imemaitsev!
Lemmiklemmiklemmik :)
Iga suve TO DO pirukas.
Tegin. Ja saigi imemaitsev!!!
Olen seda teinud ka väikeste muudatustega, aga originaalretsepti järgides maitseb kõige paremini :)
Super pirukas! Väga maitsev!
Suvikõrvitsast tehtud uus lemmik. Nii lihtne ja minu jaoks oli maitsete kooslus täiesti uus. Juustu riputasin peale hoopis midagi muud aga ka tugevamaitselist( oli eesti kohaliku väiketootja oma). Olen ülirahul ja täiesti kindel, et see retsept tuleb kindlalt kordamisele.
Väga maitsev sai. Juustu sai rohkem. Selle piruka kohta isegi kehtib ütlus, et vähem on parem
Super hea pirukas! Soovitan soojalt. Isegi lastele maitseb
Megahea. Riivisin pisut porgandit veel juurde ja rohkem toorjuustu.
Ma ei ole kõige suurem suvikõrvitsa fänn, aga vot see pirukas oli nii hea! Poole plaadi jagu seda põske pista pole üldse probleem. Tahaks kohe uuesti teha :)
Väga maitsev, isegi lapsed söövad hea meelega!
Juustu-suvikõrvitsapirukas
Lehttainapirukas, mida katab parmesani-toorjuustukiht ning küüslauguga maitsestatud suvikõrvitsaviilud. Olnud aastaid meie suvistel aiapidudel lemmikuks!
Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.