400 g puhastatud keedetud krevette
1 hakitud punane sibul soovi korral
1 dl hakitud värsket tilli
0.5 sidrunit
1 tl mahedat paprikapulbrit
0.25 tl jahvatatud valget pipart
Kui kasutad külmutatud krevette, siis tõsta need eelmisel õhtul külmkappi sulama. Kurna sõelal, suru käte vahel kergelt kuivemaks. Marinaadis krevetid tõsta lihtsalt sõelale korralikult nõrguma.
Pane soovi korral mõned kenamad krevetid kaunistuseks kõrvale.
Sega kausis majonees, hakitud till. Maitsesta sidrunimahla, paprikapulbri ja (valge) pipraga. Lisa korralikult nõrutatud krevetid (ja sibul) ning sega kõik komponendid läbi.
Tõsta salat serveerimiskaussi, kaunista krevettide ja tillioksaga. Serveeri kohe või kata salatikauss toidukilega ja lase paar tundi külmkapis maitsestuda.
Lihtne teha ja mõnus vaheldus klassikalisele kartulisalatile. HInna poolest muidugi veidi rahakotivaenulikum, nii et pigem sobib väiksemale seltskonnale pakkumiseks.
Mina lisan tükeldatud avokaadot, paprika ja valge pipra asemel panen tšillit ja veidi küüslauku. Imehää:)
Tavaliselt lisan paar keedumuna ka juurde, siis sobib hästi saia peale. Väga maitsev.
Soovitan hakkida juurde ka redist, annab mõnusa krõmpsuva tulemuse ning suts sinepit.
Kui vaid jõuaks nii palju krevette osta kui neid sööks!
olen teinud küll!
Tegin neid oma klassile!
Imelihtne krevetisalat
Rootsipärane lihtne krevetisalat (räksallad), mis sobib hästi niisama salatiks kui ka nt röstitud saia peale.
Kasuta näiteks kodumaist Tarplan mjoneesi.