Röstitud spargelkapsas või brokoliini

America's Test Kitchen soovitab enne spargelkapsa ahjupanemist ka ahjupann kuumaks ajada.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

u 500 g spargelkapsaõisikuid või brokoliinit

3 sl külmpressitud oliiviõli

soovi korral küüslauku

0,5 tl soola

0,5 tl suhkrut

musta pipart

Serveerimiseks:

sektoriteks lõigatud sidrunit

Valmistamine

Kui soovid küüslaugumaitselist röstitud spargelkapsast, siis sega oliiviõli hulka 1 sl peenelt hakitud küüslauku.

Aseta äärega ahjuplaat ahju alumisele siinile ning kuumuta ahi 260 C.

Lõika spargelkapsa varreosa ära, eemalda koor Lõika vars esmalt 5 cm juppideks ja seejärel ca 1 cm viiludeks. Lõika seejärel õisikud pikuti pooleks või neljaks, olenevalt suurusest.

Pane brokoliõisikud suurde kaussi, nirista peale (küüslaugu-)õli ja sega läbi. Maitsesta soola ja pipraga ning sega uuesti läbi.

Nüüd tuleb tegutseda kiiresti..

Võta kuum küpsetusplaat ahjust välja ning laota maitsestatud spargelkapsaõisikud ahjuplaadile. Pane uuesti ahju ning küpseta 9-11 minutit, kuni õisikud on kenasti küpsenud ja kergelt pruunistunud.

Serveeri kohe, peale nirista veidi sidrunimahla.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 01.03.2014 15:34

Imemaitsev, mina tegin ilma küüslauguta.

Kirsike
postitatud 14.03.2014 09:51

Panin lisaks brokolile suvikõrvitsat ka. Väga maitsev oli!

Vike
postitatud 10.08.2015 22:16

Nii mõnus suupiste!