Etioopia kanahautis doro wat

Vürtsikas ja aromaatne kanahautis. Terve kana asemel võid muidugi ka meelepäraseid kanatükke kasutada.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sibulat

1 terve kana (või fileed, kintsu, koibi)

5 sl kontsentreeritud tomatipastat

4 dl vett

Berberé-vürtsipasta:

2 tl paprikapulbrit

0.5 tl ingveripulbrit

0.5 tl jahvatatud koriandriseemneid

0.5 tl karripulbrit

kaneeli

1.5 tl soola

2 küüslauguküünt

1 tl õli

1 tl sambal-oelek kastet

Serveerimiseks:

keedetud riisi või tk bulgur-nisu

Valmistamine

Haki sibul, hauta paksupõhjalises potis väheses õlis pehmeks.
Samal ajal sega kokku vürtsipasta ained ning tükelda kana.
Lisa vürtsipasta sibulale, prae tasakesi veidi aega.
Lisa tomatipüree ja vesi. Kuumuta keemiseni, siis lisa kanatükid. Kata pott kaanega ning hauta 30-35 minutit.
Serveeri keedetud riisi või bulguri ning värske salatiga.

Loe veel:

Inspiratsioon: rootlaste popp toidukotiteenus Lina's Matkasse. Pildi tegi KARIMA.

LISA KOMMENTAAR

Karima
postitatud 25.07.2012 20:01

6htul laheb soomiseks :) hetkel haudub veel viimaseid minuteid ja see l6hn on meelikoitev ,tundub hea kraam