400-500 g kanafileed
400 g purk konservitud purustatud tomateid
2 viilutatud (punast) sibulat
150 g paksemat hapukoort (nt Saare Smetanat)
1 tl MEIRA kuivatatud tüümiani
1 tl MEIRA paprikapulbrit
1 sl vedelat mett või vahtrasiirupit
soola ja musta pipart
Lõika kanafileed kerge nurga all õhukesteks viiludeks. Laota kanafileed ahjuvormi, maitsesta soola-pipraga. Lõika sibulad õhukesteks viiludeks, laota kanafileedele.
Sega kastme jaoks tomatid, hapukoor, kuivatatud tüümian, paprikapulber ja mesi/vahtrasiirup kausis omavahel, siis maitsesta soola-pipraga. Kalla kanafileedele.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit, kuni kanafileed on küpsed.
Inspiratsioon: rootslaste popp toidukotiteenus Lina's Matkasse, aga siin mugandatud. Retsepti on testinud Nami-Nami toimetajad Pille ja Martiina, siinse pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.
Päris maitsev.
Tomatise ahjukana tegemisel kasutasin tavalist sibulat, sest muud parasjagu kodus polnud. Sobis ka see.
veel seeni ning suitsupeekonit ja on väga hea roog
Pärast väikest algretsepti tuunimist sai sellest väga mõnus argiõhturoog. Siin siis juba minu poolt muudetud retsept :) Hapukoorena olen kasutanud Saare Smetanat, see talub kenasti ka kuumutamist.
Suu(re)p(l)ärane! Super kui hästi siia need sibulad sobivad, maitsetäpp i peal! Soovitan lastele (sibulad nokitakse küll ilmselt välja, need jäävad siis endale nautimiseks).
Kas hapukoort oleks võimalik asendada ka naturaalse maitsestamata jogurtiga (laktoositalumatutele) või see ei ole n-ö kuumutuskindel?
Leena, võid ikka asendada, aga timmi siis kastme maitse enne ahjupanemist hoolikamalt paika!
Tomatine kana oli täitsa mõnus!
Mitmeid kordi tehtud ja ka laste peale testitud:-) väga maitsev!
Tehtud, otsas... Läheb kordamisele :)
Mul jäid vist kanatükid liiga suureks... järgmine kord lõikan väiksemad. Hapukoore asemel kasutasin türgi jogurtit :D
Päris hea ning mõnusalt sibulane. Meenutab maitselt natukene boloneset :) Kanatükid soovitan siiski väiksemaks lõigata, ka mul jäi mõni tükk tooreks.
Tehtud. Norm. Ei midagi erilist.
Väga väga maitsev! Kasutasin tavaliselt 20% hapukoort. Kõrvale tegin pruuni riisi.
Sõime tatraga ja toorsalatiga, perele maitses.
Väga maitsev, kastet fännasin veel eriti :)
20-30 minutiga ei saa see kana kindlasti valmis.
Kew, seepärast ongi kirjas, et lõika kanatükid viiludeks. Ma muutsin natuke retsepti, jätsin 30 minutit, kuigi ma ise olen ka 20 minutiga hakkama saanud. Ahi peab loomulikult eelnevalt juba kuum olema :)
Kanatükid oleks võinud väiksemad olla ja kuna paksu hapukoore asemel kasutasime kreeka jogurtit, jäi kaste natuke vesine. Aga maitse oli hea! :)
Mina tegin kintsulihast, lõikasin vist pooleks ja sutsu pruunistasin enne ahjuvormi panemist. Purustatud tomatite asemel panin hapukoorega kokku purgi letšot ja veidi timmisin maitset. Mees sõi ja mõmises:)</br> Mulle ka maitses, aitäh:)</br>
Antud roa tegemisel kasutasin tavalist sibulat, bolognese purgi kastet ja lisasin mitte tavalist mett vaid ingveriga. Maitse oli imehea, ingver lisas asjale veidi vürtsi
Väga maitsev ja kiireltvalmiv roog. Juba mitmendat korda menüüs.
Tehtud. Kiirelt valmib ja imemaitsev. Mulle meeldivad retseptid kus väga palju koostisosi ei ole ja kui tavaliselt kipub mul kanafilee ära kuivama, siis selle roa puhul jäi kana küll mônus ja mahlane. :)
Tomati-ahjukana
Ahjus küpsetatud kanafileed tomatikastmega. Lihtne teha ja meeldib ka lastele.