Esmalt tuleks spinat pesta ja sõelale nõrguma panna. Kuumuta kannutäis vett keemiseni, kalla spinatile, et lehti "närtsitada". Siis loputa spinatilehed külma vee all ning nõruta.
Kuumuta oliiviõli suurel praepannil. Lisa hakitud sibul või küüslauk, piiniaseemned ja rosinad ning prae segades, kuni sibul/küüslauk ja piiniaseemned on kuldsed.
Lisa spinat ja sega läbi, kuumuta paar minutit*. Maitsesta ja serveeri kohe.
Kataloonias eelistatakse üsna pehmeks hautatud spinatit, aga see pole hädavajalik.
Pildi tegi Nami-Nami rõõmuks Juta Kübarsepp. Londonis asuva Brindisi restorani koka Jose Pizarro versiooni fotot näete siin.
Spinat Kataloonia moodi
Mõnus spinatiroog rosinate, piinaseemnete ning praetud sibula või küüslauguga. Sobib lisandiks erinevate roogade juurde (nt ahjukana või -kartulid).