Kala tomatis

Selle roa valmistamiseks sobib hästi haugi, tursa, koha vm valge kala filee. Fotol on haugist tehtud roog.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g valget kalafileed - nt

turska või haugi või koha

400 g purk konservitud purustatud tomateid

4 küüslauguküünt

peotäis kappareid

soola ja musta pipart

praadimiseks võid

hakitud peterselli

Serveerimiseks:

riisi või läätsesid või kartuliputru

Valmistamine

Aja või panni peal kuumaks. Maitsesta kalafileed soola ja pipraga, prae kiirelt võis. Lisa puhastatud ja tükeldatud küüslauk, mõne aja pärast ka purustatud tomatid ja kapparid. Maitsesta ja lase pisut podiseda.

Serveeri meelepärase lisandiga (riis, kartulipuder, läätsed).

Hele-Mai Alamaa retsept ilmus ajakirjas Eesti Naine (Aprill 2012), pildi tegi Kaare.

LOE VEEL:

LISA KOMMENTAAR

Vike
postitatud 24.07.2012 23:25

Ma olin selle retsepti koha pealt veidi skeptiline, sest ma pole just suur kalasõber, aga väga maitsev sai. Kapparid andsid väga mõnusa maitse tomatile juurde. Mina kasutasin koha ning serveerisin kinoaga.

Pille
postitatud 14.01.2016 11:23

Vike tehtud pilt:

Pille
postitatud 09.03.2013 09:59

Meie eilne õhtusöök. Kasutasin Pepe Kala letist ostetud värsket turska. Mulle ja mehele meeldis väga, lapsed nii vaimustuses polnud sel korral (aga süüdi võisid olla ka laual olnud muud näksid).

Kaare
postitatud 12.01.2016 13:47

Tõenäoliselt oleneb tomatikonservist, aga mul jäi tulemus liiga hapu. Lisasin ka veidi suhkrut. Siis sai täitsa hea!