100 g jasmiiniriisi (Thai fragrant rice)
1.25 l kana- või köögiviljapuljongit
1 sl peenelt hakitud värsket kalganijuurt või ingverit
2 punast tšillikauna
250 g kanafileed
175 g värskeid seeni - nt
nt (pruune) šampinjone
200 g kirsstomateid
1 sl laimi mahla
1 sl nam pla kalakastet
200 g kreemjamat kookospiima
värsket koriandrit
Eeltööd: eemalda tšillikaunadest seemned ja lõika tšillid ribadeks. Lõika kanafileed ribadeks. Viiluta šampinjonid. Poolita kirsstomatid.
Keeda riis soolaga maitsestatud vees pehmeks (umbes 10 minutit), siis nõruta ja pane kõrvale.
Samal ajal kuumuta puljong suures potis keemiseni. Lisa sidrunihein*, kalganijuur, laimilehed ja viilutatud tšillikaun. Keeda tasakesi umbes 5 minutit.
Lisa ribadeks lõigatud kanafilee ja viilutatud seened, keeda veel 5 minutit.
Sega juurde poolitatud kirsstomatid, laimimahl, kalakaste ja kookospiim. Keeda veel 5 minutit.
Sega juurde riis, puista peale koriandrilehed ja serveeri. Lauale pane ka veel mõned laimisektorid.
Retsept on mugandatud Briti ajakirjast GOOD FOOD (September 2002, Mary Cadogan, Hot & sour coconut soup)
Magushapu riisi-kanasupp kookospiimaga
Selle Tai-hõngulise supi teeb tummisemaks riis.