8-12 kvaliteetset sea- või ulukilihast toorvorsti
4 punast paprikat
2 punast sibulat
2 sl oliiviõli
1 l kuuma veiselihapuljongit
1 sl Dijoni sinepit
1 tl Inglise sinepipulbrit
1.5 sl kontsentreeritud tomatipastat
200 g Puy läätsesid
2 oksa rosmariini
soola ja musta pipart
Kuumuta ahi 180 kraadini. Pane vorstid keskmise suurusega ahjupannile ja küpseta 35 minutit, kuni vorstid on kergelt pruunistunud.
Võta pann ahjust välja, lisa viilutatud paprikad ja sektoriteks lõigatud sibulad. Nirista peale veidi oliiviõli ning pane uuesti 10-15 minutiks ahju.
Sega mõõtekannus mõlemad sinepid, tomatipüree, purustatud küüslauk, must pipar ja kuum lihapuljong.
Puista läätsed ahjupannile, torka vorstide vahele ka rosmariinioksad ja loorberilehed. Kalla peale kuum puljongisegu. Sega korra ning küpseta 180-kraadises ahjus veel 35-40 minutit. Keera vorste umbes 20 minutit peale ahjupanemist.
Serveeri kohe. (Kui soovid, võid osa sügavkülma panna.)
Retsept on väikeste mugandustega võetud Briti ajakirjast BBC Good Food (oktoober 2011, Sausages baked with Puy lentils).
Ahjus küpsetatud toorvorstid Puy läätsedega on mu lemmikud. Toorvorste oli üks karbitäis. Sellest kogusest läätsedest jäi meile mehega isegi väheseks. Järgmine kord panin rohkem läätsesid, kuid siis tuleks ka puljongisegu rohkem teha, sest sellest tekkinud kaste on väga hea.
Väga maitsev!
Meile ka väga maitses, vähemalt täiskasvanuile :) Punase sibula asemel võib vabalt ka tavalisi kasutada, samuti sobiks lisada näiteks kirsstomateid. Mõtlesin, et sellise parajalt vürtsika chorizo-toorvorstiga jääks ka huvitav.
Ahjus küpsetatud toorvorstid Puy läätsedega
Puy läätsed on väikesed tumerohelised läätsed Prantsusmaalt, mida tasub otsida nt meie mahekauplustest.