Ahjus küpsetatud toorvorstid Puy läätsedega

Puy läätsed on väikesed tumerohelised läätsed Prantsusmaalt, mida tasub otsida nt meie mahekauplustest.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
1,5 tundi
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

8-12 kvaliteetset sea- või ulukilihast toorvorsti

4 punast paprikat

2 punast sibulat

2 sl oliiviõli

1 l kuuma veiselihapuljongit

1 sl Dijoni sinepit

1 tl Inglise sinepipulbrit

1.5 sl kontsentreeritud tomatipastat

2 küüslauguküünt

200 g Puy läätsesid

2 oksa rosmariini

2 loorberilehte

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 180 kraadini. Pane vorstid keskmise suurusega ahjupannile ja küpseta 35 minutit, kuni vorstid on kergelt pruunistunud.

Võta pann ahjust välja, lisa viilutatud paprikad ja sektoriteks lõigatud sibulad. Nirista peale veidi oliiviõli ning pane uuesti 10-15 minutiks ahju.

Sega mõõtekannus mõlemad sinepid, tomatipüree, purustatud küüslauk, must pipar ja kuum lihapuljong.

Puista läätsed ahjupannile, torka vorstide vahele ka rosmariinioksad ja loorberilehed. Kalla peale kuum puljongisegu. Sega korra ning küpseta 180-kraadises ahjus veel 35-40 minutit. Keera vorste umbes 20 minutit peale ahjupanemist.

Serveeri kohe. (Kui soovid, võid osa sügavkülma panna.)

Retsept on väikeste mugandustega võetud Briti ajakirjast BBC Good Food (oktoober 2011, Sausages baked with Puy lentils). 

LISA KOMMENTAAR

Üllekas
postitatud 01.10.2012 16:39

Ahjus küpsetatud toorvorstid Puy läätsedega on mu lemmikud. Toorvorste oli üks karbitäis. Sellest kogusest läätsedest jäi meile mehega isegi väheseks. Järgmine kord panin rohkem läätsesid, kuid siis tuleks ka puljongisegu rohkem teha, sest sellest tekkinud kaste on väga hea.

Pille
postitatud 16.05.2016 21:04

Üllekas on sellise pildi saatnud:

Hexy
postitatud 18.12.2015 21:33

Väga maitsev!

Pille
postitatud 22.05.2016 15:17

Meile ka väga maitses, vähemalt täiskasvanuile :) Punase sibula asemel võib vabalt ka tavalisi kasutada, samuti sobiks lisada näiteks kirsstomateid. Mõtlesin, et sellise parajalt vürtsika chorizo-toorvorstiga jääks ka huvitav.