Sealihalõigud sinepikastmega

Mõnus ja väherasvane sealiharoog, mida võib valmistada nii välisfileest kui ka kondiga karbonaaditükist.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

8 viilu sea välisfileed või 4 karbonaadi (u 1,5 cm paksused)

2 sl õli

2-3 hakitud pesa- ehk šalottsibulat

200 g väiksemaid šampinjone

2 sl teralist sinepit

2 tl kanget (Inglise) sinepit

2.5 dl kanapuljongit, kuiva valget veini või vett

1.25 dl 35% rõõska koort

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta pannil õli. Maitsesta sealihalõigud musta pipraga ning prae 5 minutit. Siis keera ringi ja prae ka teiselt poolt. 

Samal ajal kuumuta teisel pannil veidike õli. Lisa hakitud sibul, tükeldatud šampinjonid ja prae 5 minutit. Sega juurde tavaline ja täisterasinep, puljong või vein või vesi ja rõõsk koor. Kuumuta tasasel tulel 1-2 minutit. 

Serveeri koos praetud sealihalõiguga, lisandiks sobivad näiteks keedetud või aurutatud porgandid ja suhkruherned.

Retsept on mugandatud Briti ajakirjast Tesco Recipe Magazine (Pork Loin Steak with Mustard Sauce), pildi tegi LIISI.

LISA KOMMENTAAR

Liisi
postitatud 29.01.2015 10:54

Kasutasin karbonaaditükke ja šampinjonide asemel läksid pannile sügavkülmast võetud kukeseened. Maitses. Hea lihtne valmistada.