Kukeseenepesto krõbesaia peale

Mõnus seenehooaja suupiste, kus praetud kukeseened on pestolaadseks pastaks tehtud.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

Kukeseenepesto:

250 g värskeid kukeseeni

1 sl võid

1 väike küüslauguküüs

soola ja musta pipart

80 g röstitud piinia- või seedermänniseemneid

1 kimp basiilikut

0.75 dl parmesanilaaste

u 5 sl oliiviõli

Serveerimiseks:

pikka saia või ciabatta't

küüslauku

Valmistamine

Puhasta kukeseened, tõsta kuumale ja kuivale mittenakkuvale pannile. Kuumuta, kuni suurem osa seentest eraldunud vedelikust on aurustunud. Lisa võitükk ja hakitud küüslauk. Kuumuta läbi, siis tõsta pann tulelt ja lase jahtuda. Maitsesta soola-pipraga.

Peenesta köögikombainis piiniaseemned ja basiilik. Lisa riivitud parmesan, praetud seened ja pool oliiviõlist. Töötle jämedakoeliseks pastaks. Sega juurde ülejäänud õli (seda siis juba lusikaga).

Lõika pikk sai/ciabatta viiludeks, poolita küüslauguküüs. Hõõru igale saiaviilule veidi küüslauku, siis rösti saiaviilud grillahjus kuldpruuniks.

Jaota seenepesto röstitud ciabatta- või saiaviiludele, nirista peale veel veidi oliiviõli ja serveeri kohe.

Nipid ja soovitused:

  • Kukeseenepesto ise on gluteenivaba ja sisaldab väga vähe süsivesikuid. 

Retsept on mugandatud Soome ajakirjast Kotiliesi (Kantarellipesto-bruchetta). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Tere
postitatud 03.08.2016 20:19

Kaua selline pesto säilida võiks?

Pille
postitatud 03.08.2016 22:49

Paar päeva külmkapis, mitte rohkem.

Agnes Oberg
postitatud 05.08.2019 15:35

Kas just "pesto" selle kohta öelda, aga hea määre küll!

Kreebi
postitatud 14.04.2020 16:46

Mõnus, kreemjas ja kukeseenene. Valmib kiiresti ja otsa saab veel kiiremini :)

Pille
postitatud 02.09.2021 12:12

2016. aastal olen ise sellise pildi teinud.

AndresR
postitatud 29.07.2022 16:20

Sai ka eile tehtud. Uuesti tegemisel jätaks kõik samaks, aga prooviks ka nii, et jätan mõned seenetükid purustamata ja lisan need hiljem Aga aitäh retsepti eest.