1 õliga tuunikalakonserv (nt Rio Mare)
400 g purk konservitud valgeid konservube (Cannellini)
väike kimp siledalehist peterselli
soola ja musta pipart
Nõruta tuunikala liigsest õlist. Loputa konservoad jaheda veega, siis lase nõrguda.
Sega kausis oliiviõli, sool-pipar, hakitud petersell ja sidrunimahl. Lisa oad ning lase soovi korral paar minutit maitsestuda.
Sega õrnalt juurde tuunikala. Maitsesta vajadusel veel soola-pipraga ja serveeri.
seda kohe peab proovima :) aitah
tegin ,maitses hea ,lisasin sibularattaid ja keedumuna
Mina ka lisasin muna ja siblulat,maitsev!
Jube hea oli. Sõin lõunaks üksi- täitsa paras ports :P Kahele sobib kui menüüs veel midagi.
... ja väga stressivaba salat on ka kui peaks kiirelt külalistele midagi kokku segama :)
Tegin seda õhtusöögiks, mõnus kerge söök.
Imehea: sobib nii õhtu- kui hommikusöögiks.
Kiiresti valmiv mõnus salat.
Supertervislik toit! Tuunikala on hea D-vitamiini allikas ja täis kasulikke rasvu. Oad on ühed parimad kiudainete allikad, mida armastavad meie kasulikud soolebakterid. Petersellis on palju C-vitamiini, mis on ise hea ja soodustab ubades ja kalas leiduva raua imendumist.
Oasalatit on saanud teha küll aga mitte kalaga. Seda peab kindlasti proovima.
Ma olen seda nüüd sel kevadel taas mitu korda teinud, nii mugav. Esiklapsele (14) meeldib ka, võtab karbiga kooli kaasa lõunasöögiks.
Tuunikala-oasalat
Imelihtne ja kiiresti valmiv suvine salat (insalata di fagioli e tonno), milleks tuleb avada tuunikala- ja oakonserv ja need lihtsalt kokku segada. Tuunikalakonserv peab olema muidugi väga kvaliteetne!