Tuunikala-oasalat

Imelihtne ja kiiresti valmiv suvine salat (insalata di fagioli e tonno), milleks tuleb avada tuunikala- ja oakonserv ja need lihtsalt kokku segada. Tuunikalakonserv peab olema muidugi väga kvaliteetne!

Kogus
kahele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
5 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 õliga tuunikalakonserv (nt Rio Mare)

400 g purk konservitud valgeid konservube (Cannellini)

väike kimp siledalehist peterselli

sidrunimahla

soola ja musta pipart

Valmistamine

Nõruta tuunikala liigsest õlist. Loputa konservoad jaheda veega, siis lase nõrguda.

Sega kausis oliiviõli, sool-pipar, hakitud petersell ja sidrunimahl. Lisa oad ning lase soovi korral paar minutit maitsestuda. 

Sega õrnalt juurde tuunikala. Maitsesta vajadusel veel soola-pipraga ja serveeri.

Nipid ja soovitused:

  • Sidrunimahla asemel võib kasutada ka punase veini äädikat.
  • Soovi korral lisa salatile ka hakitud punast sibulat.
  • Vali võimalikult kvaliteetne tuunikala!
  • Kui kasutad kuivatatud ube, siis pea meeles, et 500 g kuivatatud cannellini ube annab pärast leotamist ja keetmist veidi üle kilo ube. 

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Karima
postitatud 04.10.2012 10:36

seda kohe peab proovima :) aitah

Karima
postitatud 04.10.2012 21:53

tegin ,maitses hea ,lisasin sibularattaid ja keedumuna

Kairi
postitatud 12.06.2020 13:13

Mina ka lisasin muna ja siblulat,maitsev!

Silja
postitatud 31.10.2012 13:30

Jube hea oli. Sõin lõunaks üksi- täitsa paras ports :P Kahele sobib kui menüüs veel midagi.

Silja
postitatud 05.11.2012 15:52

... ja väga stressivaba salat on ka kui peaks kiirelt külalistele midagi kokku segama :)

Triin28
postitatud 01.05.2013 18:02

Tegin seda õhtusöögiks, mõnus kerge söök.

Jeti
postitatud 12.03.2015 08:59

Imehea: sobib nii õhtu- kui hommikusöögiks.

Hexy
postitatud 01.02.2016 21:54

Kiiresti valmiv mõnus salat.

Silja Laht
postitatud 28.04.2016 19:00

Supertervislik toit! Tuunikala on hea D-vitamiini allikas ja täis kasulikke rasvu. Oad on ühed parimad kiudainete allikad, mida armastavad meie kasulikud soolebakterid. Petersellis on palju C-vitamiini, mis on ise hea ja soodustab ubades ja kalas leiduva raua imendumist.

Helve Rohtla
postitatud 12.03.2020 23:04

Oasalatit on saanud teha küll aga mitte kalaga. Seda peab kindlasti proovima.

Pille
postitatud 31.05.2023 11:50

Ma olen seda nüüd sel kevadel taas mitu korda teinud, nii mugav. Esiklapsele (14) meeldib ka, võtab karbiga kooli kaasa lõunasöögiks.