400 g kuivatatud spagette
keetmiseks vett ja soola
50 g magedat võid
1 tl Marmite pärmiekstrakti (või rohkem!)
riivitud kõva juustu (Parmesan, Forte, Džiugas vms)
Keeda spagetid rohkes soolaga maitsestatud vees al dente. Kui spagetid on peaaegu keenud, sulata väikeses potis või, lisa Marmite ja 1 sl spagetikeeduvett. Sega hoolega läbi.
Tõsta umbes 1 dl spagettide keeduvett kõrvale, nõruta spagetid. Pane tagasi potti, lisa Marmite’i-segu ning vajadusel veel veidi keeduvett, et kaste paremini seguneks.
Riivi peale rohkelt juustu ja serveeri.
Edinburghi tuntud gurmaani Anna del Comte retseptiidee, Nigella Lawsoni retsept. Retsept ilmus ka ajakirja Pere & Kodu 2015. a. mainumbris. Pildi tegi Veronika Roosimaa.
Kas seda eestis ka saada on ?
On küll! Marmite'i pakub nt NOP pood Tallinnas Kadriorus, aga ka Selver Gurmee poed.
Endiselt meie pere laste (11,12,14) suuuuur lemmik. Meil läheb Marmite'i ikka topelt, kui mitte terve supilusikatäis. Alustasime teelusikatäiest :)
Marmite-spagetid
Marmite on populaarne pärmiekstrakt Suurbritanniast, mida leiab nüüd juba ka meie poelettidelt. See õlletootmise kõrvalprodukt on väga hea B-rühma vitamiinide (sh B3 ja B12) allikas, mida läheb toidu valmistamiseks vaja imevähe. Marmite’i pärmiekstrakt annab roogadele tummise ja veidi soolaka maitse.