400 g lehtpeeti ja/või
1 sl võid
2 hakitud küüslauguküünt
soola ja musta pipart
0.5 tl riivitud muskaatpähklit
250 g ricotta juustu
4 muna
100 g riivitud juustu
3-4 küpset tomatit või peotäis kirsstomateid
külmpressitud oliiviõli
Pese lehtpeedilehed ja nõruta hoolega, patsuta köögipaberi või -rätikuga kuivaks. Haki jämedalt. Kuumuta suurel pannil või, lisa lehtpeediribad ja kuumuta segades umbes 5 minutit, kuni peedilehed "närtsivad".
Lisa hakitud küüslauk ja prae minut aega. Maitsesta julgelt soola, pipra ja muskaadiga.
(Kui pannile on kogunenud liigset vedelikku, siis kurna see ära. Segu peaks olema kuivapoolne).
Sega ricotta ja munad, lisa riivitud juust ja maitsesta soola-pipraga. Sega juurde nõrutatud lehtpeet.
Kalla segu ahjuvormi. Laota peale poolitatud või viilutatud tomatid, nirista peale veidike oliiviõli.
Küpseta 220-kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni roog on hüübinud ja pealt kaunilt kuldpruun.
Serveeri soojalt koos rohelise salatiga või jahtunult väikesteks tükkideks lõigatuna.
Inspiratsioon: briti ajakiri Olive, June 2011 (Chard, ricotta and tomato bake). Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Tõesti väga hea oli, ehkki ricotta pidin olude sunnil asendama Creme Bonjouriga. Tulemus on siiski väga hõrk ja maitsev!
tõeliselt mõnus amps!
Uskuge või mitte, aga ricottat ei olnud ma seni proovinud. Kuni tänaseni, kui leidsin selle toidu, mis suisa kutsus end tegema, eriti kuna veel mul lehtpeet peenral vohab. Ja turult saingi ricottat ja tegin selle toreda ampsu valmis ja no ülitšill, väga maitsev, kerge ja mõnus. Mu uus lemmik.
Väga maitsev tuli, isegi mehed ja lapsed sõid. Lisasin sõltlasena näpuotsatäie leeskputke. Üks kindel asi, mis tuleb lehtpeediroogadest kordamisele.
Meie tegime seda tavaliste peedilehtedega ja ka väga maitsev tuli!
mmmm....maitsev. omal algatusel panin veel sinihallitusjuustu ka peale....
täielik lemmik, meie perele meeldib, kui ricotta kogus on topelt, teinekord olen teinud ka kodujuustuga.
Panin külmutatud spinatit ka sisse kuna lehtpeeti ei tahtnud õues rohkem tuua kuna sadas padukat. Juustu panin natuke rohkem, et pealt oleks juustune. Nagu omlett on..
Kerttu, kas see on hea või halb, et nagu omlett on? Minu jaoks on omlett ikka "munasem", see rohkem vormiroog, aga nimi nimeks - meile maitseb!
Ricotta ja lehtpeedi ahjuvorm
Väga maitsev ja huvitav köögiviljavorm, kus värvi ja maitset annavad värvilised lehtpeedid (NB! sellised parajalt suured lehed & rootsud, mitte need äbarikud mangoldilehekesed, mida poes salati jaoks müüakse).
Lehtpeet e. mangold maitseb kõige paremini otse peenrast korjatuna ja patta panduna. Kui soovid, võid (osaliselt) lehtpeedi asemel spinatit kasutada - saad mahedama maitsega roa.