Tomati-seenesupp

Lihtne tomatisupp šampinjonidega, mida võiks serveerida koos soolaste sarvesaiadega

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 sl võid

500 g värskeid šampinjone

400 g purk konservitud purustatud tomateid

7.5 dl puljongit

2.5 dl 35% rõõska koort

soola ja musta pipart

1 sl hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Lõika puhastatud šampinjonid viiludeks, prae võis 5-10 minutit. Lisa purustatud tomatid, kuumuta läbi.

Lisa puljong ja rõõsk koor ning keeda tasasel tulel mõned minutid. Maitsesta, kaunista hakitud peterselliga ja serveeri.

Retsept on Taani ajakirjast FEMINA (23/1990, Tomat-champignonsuppe). Pildi tegi REBANE.

LISA KOMMENTAAR

Rebane
postitatud 30.05.2013 09:39

Tegin lõunaks seda tomati-seenesuppi . Tavaliselt teen tomatisuppi ilma piimaliseta, nii et see oli tore vaheldus. Peterselli ei olnud, nii et peale puistasin hoopis värsket murulauku. Ja et olen pigem vürtsikate toitude armastaja, uhasin tšillit ka mõnusalt sisse. Muidu tavaline hea supp.

Marju
postitatud 30.05.2014 10:33

Ei meeldinud. Mitte et supp otseselt halb oleks olnud, aga kuidagi mõttetu tundus lihtsalt.