Aeglaselt küpsetatud veisepõsk

... Itaalia stiilis Uno e Bino restoranist USAs. Hautatud veisepõsk on tõeliselt suussulav ja maitsev lihatükk. Hautamiseks sobib Cesanese, kuiv Lambrusco või Chianti vein.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 sl oliiviõli

4 veisepõske (u 350 g tükk, eemalda liigne rasv)

1 hakitud sibul

1 hakitud porgand

1 hakitud sellerivars

0.5 tl kakaopulbrit

5 dl kuiva punast veini (vt sissejuhatust)

800 g purk konservitud purustatud tomateid

1.5 tl soola

1 tl purustatud musta pipart

Valmistamine

Kuumuta 2 sl õli suures ahjupotis keskmiselt tugeval tulel.

Patsuta veisepõsed köögipaberiga kuivaks, maitsesta soola-pipraga. Pruunista lihatükid ümberringi õlis (ära potti liialt täis pane, sest siis ei pruunistu liha korralikult). Tõsta pruunistatud lihatükid taldrikule ootama.

Kalla potti kogunenud rasv minema.

Lisa potti ülejäänud 2 sl õli. Lisa tükeldatud sibul, porgand ja varsseller ning prae keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades umbes 10 minutit, kuni köögiviljad pehmenevad.

Kuumuta ahi 170°C.

Sega köögiviljade hulka kakaopulber, siis lisa vein ja kuumuta potipõhja korralikult kaapides.segades. Tõsta kuumust ja keeda umbes 10 minutit, kuni vedelik on poole võrra kokku keenud e. redutseerunud.

Pane pruunistatud veisepõsed uuesti potti (sh taldrikule nõrgunud lihamahlad). Lisa purustatud tomatid ja maitsesta soola-pipraga. Kuumuta keemiseni, siis tõsta 175-kraadisesse potti ning hauta ahju keskosas kaane all umbes 3 tundi, kuni liha on hästi pehme.

Nipid ja soovitused:

  • Võid veisepõsed kuni 2 päeva varem valmis hautada - maitse seistes ainult paraneb. Enne kuumutamist eemalda jahtunud hautise pinnale hangunud rasv.
  • Valik veisepõsega retsepte Nami-Namis

Retsept on mugandatud USA ajakirjast Gourmet (March 2003, Braised Beef Cheeks). PIldi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Nähvits
postitatud 06.10.2018 11:47

Kas see 175 kraadine pott, kuhu kogu kokku "keeratud" kraam koos veisepõskedega tõsta, ei peaks ehk hoopis 175 kraadine ahi olema? Ja kui peaks, siis kas eelpool mainitud 170 kraadi ahju kuumust on tegelikult hoopis 175 kraadi? :) :) Kuna ma just hetkel seda rooga teen, siis proovin ikka 170 kraadise ahju ja 3 tunnise hautamise(küpsetamise ajaga ahju keskosas, ehk läheb õnneks ;)