Chorizo al Vino

Populaarne viis chorizo valmistamiseks ja serveerimiseks Hispaanias. Chorizo-vorst keedetakse ja marineeritakse punases veinis (loomulikult mõni Hispaania vino tinto) ning seejärel redutseeritakse viilutatud vorst samas veinis siirupiseks.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

2 tk chorizo vorstirõngast

pudel punast veini (Hispaania vino tinto)

Valmistamine

NB! Kasuta kindlasti chorizo-latti, mitte viilutatud vorsti!

Torka chorizo-vorst kahvliga auguliseks, pane potti ja kalla peale pudel veini. Pott peaks olema parasjagu nii suur, et mõlemad vorstid potti mahuks ja vein neid kenasti kataks.
Kuumuta vein tasakesi keemiseni, siis kata pott kaanega ja lase umbes 20 minutit podiseda.
Eemalda pott tulelt ning lase vorstil vähemalt järgmise päevani veinis maitsestuda (või siis mõneks päevaks külmkappi seisma panna).
Enne serveerimist võta chorizo veinist poti seest välja ja lõika umbes 1 cm viiludeks. Pane suurele praepannile ja vala peale pool veinist (kui valmistad kohe mõlemad vorstirõngad ära, siis kalla pannile kogu vein).
Kuumuta tugeval tulel, vorstiviile pidevalt pöörates, kuni vein on redutseerunud ja vorst on kuumusest krõbe ja veinist kergelt siirupine.
Kalla chorizoviilud koos pannileemega (nüüdseks on seal nii veini kui ka vorstidest praadimise käigus eraldunud rasva) serveerimisalusele.
Kõrvale paku ohtralt nisuleiba, et pannileemed kätte saada.
LISA KOMMENTAAR

Amanda-Riin
postitatud 23.12.2012 10:04

Väga soovitan:)