Kõrvitsagratään

Vormiroog kõrvitsa, singi, parmesani ja mascarpone juustuga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kõrvitsat (viljaliha kaal)

150 g sinki

4 sl riivitud parmesani juustu

2 sl hakitud värsket peterselli

1 dl piima

150 g mascarpone toorjuustu

2 muna

soola

Cayenne'i pipart või Tabascot

Valmistamine

Koori kõrvits, tükelda ja keeda puljongis või soolvees pehmeks. 

Lõika sink kuubikuteks ning sega juustu, kõrvitsa ja hakitud peterselliga. Pane segu vormi, lisa sool ja Cayenne'i pipar või 2-3 tilka Tabasco kastet. 

Sega piim, munad ja mascarpone ning vala segule. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.

Angeelika Kangi retsept ilmus ajakirjas Oma Maitse (oktoober 2010).

LISA KOMMENTAAR