Vormiroog kõrvitsa, singi, parmesani ja mascarpone juustuga.
1 kg kõrvitsat (viljaliha kaal)
150 g sinki
4 sl riivitud parmesani juustu
2 sl hakitud värsket peterselli
1 dl piima
150 g mascarpone toorjuustu
2 muna
soola
Cayenne'i pipart või Tabascot
Koori kõrvits, tükelda ja keeda puljongis või soolvees pehmeks.
Lõika sink kuubikuteks ning sega juustu, kõrvitsa ja hakitud peterselliga. Pane segu vormi, lisa sool ja Cayenne'i pipar või 2-3 tilka Tabasco kastet.
Sega piim, munad ja mascarpone ning vala segule. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.
Angeelika Kangi retsept ilmus ajakirjas Oma Maitse (oktoober 2010).
Kõrvitsagratään
Vormiroog kõrvitsa, singi, parmesani ja mascarpone juustuga.