2 kg värskeid rannakarpe
6 hakitud šalottsibulat
30 g võid
2 sl maisi- või päevalilleõli
2 sl Tai rohelist karripastat
1 sidrunheina (tambi jämedam ots lamedaks)
2 tl Tai kalakastet
4 dl kookospiima
1 hakitud tšillikaun kaunistuseks (soovi korral)
Serveerimiseks:jasmiiniriisi soovi korral
Hõõru rannakarbid jooksva külma vee all harjaga puhtaks, vajadusel eemalda "habe". Eemalda kõik katkised karbid ja need, mis koputamisel ei sulgu.
Kuumuta või ja õli suures potis. Lisa hakitud šalotid ja kuumuta klaasjaks. Sega juurde karripasta, kalakaste ja kookospiim, lisa sidrunhein. Sega ja kuumuta keemiseni.
Lisa rannakarbid, kata pott kaanega ning tõsta keskmisele kuumusele. Keeda rannakarpe umbes 5 minutit, kuni kõik karbid on avatud. (Eemalda üksikud mitteavanenud karbid ja viska minema.)
Kaunista hakitud värske tšilliga ning serveeri soovi korral näiteks jasmiiniriisiga.
Retsept on Jeanne'i CookSister toidublogist.
Tegin täna lõunasöögiks, küll imeväikeste mugandustega. Tegin pool kogust ehk 1 kg värsketest rannakarpidest. Mul Tai rohelist karripastat ja värsket sidrunheina polnud, võtsin Gourmet Gardeni Tai pastat umbes lusikatäie ja panin teelusikatäie sidrunheinapastat lisaks. Sööjad kiitsid väga!!!
Kui meremehe rannakarpide retseptile väikest vaheldust vaja ja isu millegi tulisema järgi, siis see oli hea alternatiiv. Mõnus!
Mees tõi PepeKala letist 2 kilo suuri jahutatud karpe ja kuna kodus oli nii värsket koriandrit kui ka sidrunheina, siis valisin selle roa. Kasutasin Tai punast karripastat. Söödi nelja pereliikme poolt imekiiresti ära :)
Rannakarbid Tai rohelise karripastaga
Veidi eksootilisem roog rannakarpidega.