Rannakarbid Tai rohelise karripastaga

Veidi eksootilisem roog rannakarpidega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 kg värskeid rannakarpe

6 hakitud šalottsibulat

30 g võid

2 sl maisi- või päevalilleõli

2 sl Tai rohelist karripastat

1 sidrunheina (tambi jämedam ots lamedaks)

2 tl Tai kalakastet

4 dl kookospiima

1 hakitud tšillikaun kaunistuseks (soovi korral)

Serveerimiseks:

jasmiiniriisi soovi korral

Valmistamine

Hõõru rannakarbid jooksva külma vee all harjaga puhtaks, vajadusel eemalda "habe". Eemalda kõik katkised karbid ja need, mis koputamisel ei sulgu.

Kuumuta või ja õli suures potis. Lisa hakitud šalotid ja kuumuta klaasjaks. Sega juurde karripasta, kalakaste ja kookospiim, lisa sidrunhein. Sega ja kuumuta keemiseni.

Lisa rannakarbid, kata pott kaanega ning tõsta keskmisele kuumusele. Keeda rannakarpe umbes 5 minutit, kuni kõik karbid on avatud. (Eemalda üksikud mitteavanenud karbid ja viska minema.)

Kaunista hakitud värske tšilliga ning serveeri soovi korral näiteks jasmiiniriisiga.

Retsept on Jeanne'i CookSister toidublogist.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 17.05.2014 13:53

Tegin täna lõunasöögiks, küll imeväikeste mugandustega. Tegin pool kogust ehk 1 kg värsketest rannakarpidest. Mul Tai rohelist karripastat ja värsket sidrunheina polnud, võtsin Gourmet Gardeni Tai pastat umbes lusikatäie ja panin teelusikatäie sidrunheinapastat lisaks. Sööjad kiitsid väga!!!

KarinLKS
postitatud 09.08.2015 21:29

Kui meremehe rannakarpide retseptile väikest vaheldust vaja ja isu millegi tulisema järgi, siis see oli hea alternatiiv. Mõnus!

Pille
postitatud 02.04.2020 20:20

Mees tõi PepeKala letist 2 kilo suuri jahutatud karpe ja kuna kodus oli nii värsket koriandrit kui ka sidrunheina, siis valisin selle roa. Kasutasin Tai punast karripastat. Söödi nelja pereliikme poolt imekiiresti ära :)