Tagliatelle tomatipestoga

Päikeselise suve mekk :)

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
20 minutit + 30 minutit ahjus
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

300 g tagliatelle makarone

Tomatipesto:

500 g tomatit

60 g india pähkleid

2 sl kontsentreeritud tomatipastat

2 tk küünt küüslauku

sidrunit (veidi mahla)

0.5 tl suhkrut või tk mett

Valmistamine

Aseta tulele suur pott veega, kui see on keema tõusnud lisa ohtralt soola ja seejärel pasta. Keeda 1 minut vähem, kui pakil kirjas.

Samal ajal purusta pesto jaoks kõik loetletud asjad blenderis/köögikombainis/nuimiksriga. Maitsesta soola-pipraga. Kuumuta potis väheses õlis, pidevalt segades kõrgel kuumusel seni, kuni pasta keeb. Kurna pasta ning sega pesto hulka, lase 1 minut madalal tulel tõmmata ja jaota taldrikutesse. Serveeri riivitud parmesani ja hakitud basiilikuga.

NB! Kui kasutada vegan-parmesani ja magustamiseks suhkrut, siis sobib roog ka veganitele.

Retsept ja foto on Kätrini toidublogist, seda Kätrini lahkel loal :)
LISA KOMMENTAAR

Gerli K @ FB
postitatud 17.06.2013 11:43

Imehea :)