Idamaine seenesupp

Õblukestest lehter-kukeseentest supp kookospiimaga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 l lehter-kukeseeni

1 sl (rapsi)õli

1 sl karripastat

1 hakitud sibul

3 küüslauguküünt

400 g purk konservitud purustatud tomateid

4 dl vett

2 köögiviljapuljongikuubikut

0.5 tl musta pipart

1.5 tl basiilikut

1.5 sl sojakastet

4 dl kookospiima

Valmistamine

Lõika seened vajadusel väiksemateks tükkideks. Kuumuta kuivas potis, kuni seentest eraldunud vedelik on aurustunud. Siis lisa veidi õli, karripasta ja hakitud sibul. Kuumuta veidi segades.

Lisa potti purustatud tomatid ja vesi. Lisa leemekuubikud ja pipar. Hauta suppi 30 minutit.

Lisa ülejäänud maitseained ja kookospiim.

Kuumuta veidi. Maitsesta ja serveeri.

Retsept on Soome ajakirjast MAKU 3/2003 (Itämainen suppilovahverosoppa). Pildi tegi ÜLLEKAS.

LISA KOMMENTAAR

Üllekas
postitatud 01.10.2012 16:31

Idamaine lehterkantarellisupp maitses hää. Oli mõnusalt vürtsikas ja pälvis meespoole kiidusõnu. Ainult pildile on teda raske püüda...