praadimiseks õli
300 g veisefileed või muud pehmet veiseliha
soola ja musta pipart
1 sl mahedat paprikapulbrit
1 hakitud sibul
300 g puhastatud kukeseeni VÕI
500 g šampinjone
3 sl kontsentreeritud tomatipastat
2 dl rõõska koort
hakitud värsket peterselli
Kui kasutad veisefileed, siis lõika see pikkadeks peenikesteks ribadeks (ca 1x5 cm). Väiksemad kukeseened võid jätta terveks, suuremad poolita; šampinjonid lõika viiludeks.
Kuumuta pannil õli kuumaks, lisa veiseliharibad ja pruunista kergelt läbi. Tõsta liharibad taldrikule, maitsesta soola, pipra ja paprikapulbriga.
Lisa pannile veel veidi õli, seejärel hakitud sibul ja prae paar minutit keskmisel kuumusel. Tõsta kuumust, lisa seened ja prae neid 4-5 minutit.
Lisa pannile tomatipasta, kuumuta läbi. Lisa liharibad koos leemega, siis rõõsk koor ning hauta tasasel tulel veel paar minutit.* Maitsesta vajadusel veel soola, pipra ja paprikapulbriga.
Serveeri kartulipudruga, peale puista hakitud peterselli.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Peekon ja paprikapulber annavad šampinjonidega böfstrooganovile väga hea maitse.
Väga hea tuli!
Olen lisanud ka kukeseeni ja väga maitsev sai .Viimati tegin hakklihasuppi ja sinnagi praadisin kukekaid lisasin brokkolit ja lillakapsast ning suurepärane supp tuli.
Maitsev, aga hautasin ca 45 min ja vahukoort läks va 2xrohkem
Böfstrooganov seentega
Šampinjonide lisamine strooganovile on üsna levinud, ent väga maitsev on ka kukeseentega böfstrooganov. Soovitame kindlasti kasutada (liha)veise sisefileed - siis on tulemuseks eriti mõnus ja maitsev roog.
Vahendid toidu valmistamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.