Külmsupp peediga

Vene köögist pärit holodnik sobib hästi kuumal suvepäeval söömiseks.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

300 g peeti

2 väikest rohelist kurki

peotäis sibulapealseid

3-4 sl hakitud värsket tilli

1 l keefirit

1 sl riivitud mädarõigast

soola ja musta pipart

2-4 keedetud muna

Valmistamine

Pese peedid, keera fooliumisse ning rösti 200-kraadises ahjus 45 minutit, kuni peedid on pehmed. Lase täielikult jahtuda, siis koori ja riivi jämedalt*.

Keeda mune 10 minutit, siis jahuta külma vee all. Koori ja lõika pooleks.

Pese kurgid ja haki väikesteks kuubikuteks. Haki sibulapealsed ja till. Sega kausis riivitud peet ja osa keefirist või joogiskyrist, maitsesta soola, pipra ja riivitud mädarõikaga. Sega juurde kurgikuubikud, hakitud till ja sibul ning seejärel ülejäänud keefir/joogiskyr.

Serveeri suppi hästi külmalt, serveerimisel tõsta peale keedetud munapoolik.

Nipid ja soovitused:

  • Röstimine annab peedile mõnusalt magusa maitse.
  • Kui aega napib, siis võid kasutada ka valmisriivitud keedetud peeti (müügil vaakumpakendites).

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Liisu
postitatud 09.06.2011 15:36

Hästi maitsev oli küll, lastele ka meeldis

Marja A.
postitatud 09.06.2011 16:48

Maitsev ja kosutav kuumal ajal:)

Valentina
postitatud 10.06.2011 12:42

tegin ka õhtul. Lisasin veel paki VK pitsakatet.

Hexy
postitatud 17.04.2012 17:47

Väga mõnus. Ma ei pannud niipalju keefiri ja panin korralikult mädarõigast, mulle meeldis.

Priit A
postitatud 06.08.2014 23:18

Minu lemmiksupp suveajal, tänase hiti valmistasid Eesti Energia Narva Karjääri söökla kokad - parim lõunakoht Ida-Virumaal! Supi maitse kaldus kergelt magususele aga kõik muud maitsed olid kohal ja sobilikus harmoonias.

Priit A
postitatud 06.08.2014 23:21

Lisaksin suhkrut ja enne serveerimist külma kihisevat mineraalvett ja hapukoort.

Artur Kirbes
postitatud 15.07.2018 10:26

Priit, miks sa karboniseeritud mineraalvett supi sisse kallad?

Anne
postitatud 29.07.2018 13:59

Väga hea supp, ainult mina lihasööjana lisan alati kas veidi suitsusinki või suitsukana, siis on parem