300 g peeti
2 väikest rohelist kurki
peotäis sibulapealseid
3-4 sl hakitud värsket tilli
1 l keefirit
1 sl riivitud mädarõigast
soola ja musta pipart
2-4 keedetud muna
Pese peedid, keera fooliumisse ning rösti 200-kraadises ahjus 45 minutit, kuni peedid on pehmed. Lase täielikult jahtuda, siis koori ja riivi jämedalt*.
Keeda mune 10 minutit, siis jahuta külma vee all. Koori ja lõika pooleks.
Pese kurgid ja haki väikesteks kuubikuteks. Haki sibulapealsed ja till. Sega kausis riivitud peet ja osa keefirist või joogiskyrist, maitsesta soola, pipra ja riivitud mädarõikaga. Sega juurde kurgikuubikud, hakitud till ja sibul ning seejärel ülejäänud keefir/joogiskyr.
Serveeri suppi hästi külmalt, serveerimisel tõsta peale keedetud munapoolik.
Hästi maitsev oli küll, lastele ka meeldis
Maitsev ja kosutav kuumal ajal:)
tegin ka õhtul. Lisasin veel paki VK pitsakatet.
Väga mõnus. Ma ei pannud niipalju keefiri ja panin korralikult mädarõigast, mulle meeldis.
Minu lemmiksupp suveajal, tänase hiti valmistasid Eesti Energia Narva Karjääri söökla kokad - parim lõunakoht Ida-Virumaal! Supi maitse kaldus kergelt magususele aga kõik muud maitsed olid kohal ja sobilikus harmoonias.
Lisaksin suhkrut ja enne serveerimist külma kihisevat mineraalvett ja hapukoort.
Priit, miks sa karboniseeritud mineraalvett supi sisse kallad?
Väga hea supp, ainult mina lihasööjana lisan alati kas veidi suitsusinki või suitsukana, siis on parem
Külmsupp peediga
Vene köögist pärit holodnik sobib hästi kuumal suvepäeval söömiseks.