Magus petisupp maasikate ja kuivikutega

Üks versioon taanlaste suvisest lemmikust koldskål. Serveeri külmalt.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
10 minutit
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g paksemat jogurtit või hapukoort (nt Saare jogurtit või Smetanat)

4 sl suhkrut

7.5 dl petti

2-3 sl leedriõiesiirupit või ebaküdooniasiirupit

Serveerimiseks:

küpseid maasikaid

rabedaid õhulisi kuivikuid või kamapallikesi

veidi värsket sidrunmelissi või tk münti

Valmistamine

Sega kausis suhkur ja jogurt ühtlaseks, siis sega juurde leedrisiirup ja pett. Vajadusel pane supp kaetult külmkappi jahtuma.

Serveerimiseks kalla supp kaussidesse, aseta igale portsjonile mõned rabedad kuivikud ning ohtralt maasikaid. Kaunista värske mündi või sidrunmelissiga.

Nipid ja soovitused:

  • Jogurti võib soovi korral asendada ka paksema hapukoorega.
  • Mina kasutasin Põhjamaades populaarset leedriõiesiirupit, aga usun, et hästi sobiks ka nt ebaküdooniasiirup.
  • Vastavalt hooajale võib maasikate asemel kasutada ka vaarikaid või põldmarju või murakaid.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR