3 munavalget (suurus L)
150 g suhkrut
näpuotsaga soola
Hapukoorekreem:200 g 35% rõõska koort
150 g paksemat hapukoort või Saare smetanat
1 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
Röstitud rabarber:500 g rabarbrit
100 g suhkrut
soovi korral veidi riivitud ingverijuurt või MEIRA jahvatatud kardemoni või riivitud apelsinikoort või veidi vanillisuhkrut
Beseekorvikesed: Pane munavalged hästi puhta kausi sisse. Lisa näpuotsaga soola ning vispelda või mikserda tugevaks vahuks. Kui munavalge juba päris vahtu on läinud, siis lisa vähehaaval suhkur. Vaht peaks olema tihe ja läikiv.
Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kaheksa umbes 10 cm läbimõõduga madalat kuhjakest, keskele vajuta lusikaseljaga süvend. Kui Sul on kondiitrikott, siis kasuta seda ja suure auguga otsakut.
Küpseta 110-kraadise ahju keskosas umbes 1,5-2 tundi, kuni beseeküpsised on kenasti kuivanud. Lase täielikult jahtuda.
Hapukoorekreem: Vahusta rõõsk koor tavalise ja vanillisuhkruga tugevaks vahuks, siis sega juurde hapukoor ja vahusta veel veidi.
Röstitud rabarber: Vali peenemad punase koorega rabarbrivarred, pese need hoolega. Lõika umbes 5 cm juppideks ning aseta väiksemasse ahjuvormi. Puista peale suhkrut ning kata vorm fooliumiga. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20-25 minutit, kuni rabarber on pehmenenud. Lase jahtuda.
Serveerimiseks tõsta igale beseekorvikesele kuhjaga hapukoorekreemi ning paar lusikatäit rabarbrit. Soovi korral puista peale kardemoni (fotol) või riivitud apelsinikoort.
NIPP: Röstitud rabarber sobib imehästi ka hommikuse jogurti või kohupiima peale või pudrule. Säilib külmkapis terve nädala.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Beseekorvike hapukoorekreemi ja röstitud rabarbriga
Beseed küpseta valmis eelmisel päeval või kasuta poes müüdavaid beseekorvikesi.