Heeringakanapeed

Väikesed võileivad musta leiva, suitsuheeringa (nt Viči suitsumaitseline heeringafilee õlis) või suitsumakrelli ja keedetud kartulitega. Suitsumakrell on tuntud ka skumbria nime all.

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

6 viilu täistera-röstleiba

määrimiseks võid

3-4 keedetud kartulit (mitte väga jahust)

2 suitsutatud heeringafileed (nt Viči Heeringafilee suitsumaitseline, õlis) või makrelli ehk skumbriat

100 g paksemat hapukoort (Saare smetana 30%)

jahvatatud musta pipart

värsket murulauku või sibulapealseid

Valmistamine

Määri leivaviilud võiga ning lõika seejärel olenevalt leiva suurusest kas neljaks või kaheks.

Koori kartulid ja lõika umbes 5 mm paksusteks villudeks, aseta leivaviiludele.

Eemalda suitsukalalt nahk ning lõika kalafilee umbes 2 cm laiusteks tükkideks (kui kasutad Viči suitsumaitselist heeringafileed, siis see lõika lihtsalt ampsusuurusteks tükkideks). Aseta kartulitele.

Tõsta igale suupistele teelusikaga paksu hapukoort. Jahvata veskist pipart peale ning kaunista murulaugu- või sibulavarrega.

Idee Soome ajakirjast Ruokamaailma, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 01.02.2024 09:26

Olen teinud nii suitsumaitselise heeringa kui ka suitsutatud makrelli ehk skumbriaga. 2010. aasta pilt lisatud ka.