Virsiku-toorjuustu kook hapukoorekattega

Vahuse täidisega mõnusalt mahlane virsikukook. Kasutaja TUULI retsept.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

1 pakk Kalevi õuna-klii küpsiseid

50 g sulatatud võid

Täidis:

1 suur purk konservitud virsikuid

450 g (Farmi) toorjuustu

3 muna

3 sl kartulitärklist

1 sidruni mahl

1 dl pruuni suhkrut

1 tl kaneeli

0.5 tl riivitud muskaatpähklit

Kate:

250 g hapukoort

0.5 dl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

Valmistamine

Purusta kliiküpsised köögikombainis ja sega sulavõiga. Suru lahtikäiva vormi põhjale.

Täidise jaoks võta virsikukompotist välja virsikud ja püreesta need saumikseriga (vedelikku ära pane, muidu läheb liiga vedelaks). Vahusta teises kausis toorjuust suhkruga, lisa ükshaaval munad ja sidrunimahl. Sega tärklis kaneeli ja muskaadiga ning lisa muna-toorjuustu segule. Sega juurde ka virsikupüree.

Kalla täidis põhjale ja küpseta 175 kraadises ahjus ca 1 tund. 

Küpsemise ajal valmista kate ehk sega hapukoor suhkru ja vanillisuhkruga.

Võta kook ahjust ning kalla peale hapukoorekate. Pane ahju tagasi ja küpseta veel 5-10 minutit.

Peale ahjust väljavõtmist pane vähemalt 3 tunniks kuni üleöö külma.

Retsepti jagas ja pildi tegi TUULI.

LISA KOMMENTAAR

Katrin
postitatud 28.04.2010 09:34

Põhjaks kasutasin Digestive küpsist. Mahlane ja maitsev kook.

Pille @ Nami-Nami
postitatud 12.05.2012 12:10

Hea Vilja, see on tuntud toidublogija Tuuli retsept (vt viidet allpool). Lugesin kenasti läbi ja minu arust on restept väga kenasti ja detailselt kirja pandud - ei oska küll arvata, kus oleks tulnud täpsemalt lahti kirjutada. Kui konkreetsele lõigule viitad, mis veidi segaseks jäi, siis võin ju selle rohkem lahti kirjutada.

Vilja
postitatud 12.05.2012 12:03

Kõik on ilus ja tore väljaarvatud,et retsept on 'üle jala' siia kirja visatud! Kõik ei tee igapäev kooki(e) võiks viisakusest sellest lähtuda! Aga tänud retsepti eest! :P

Astrid
postitatud 01.04.2012 13:38

Tegin ka põhja digestive küpsistega. Väga hea ja huvitav kook.

Triin28
postitatud 30.12.2013 19:13

Kook on ahjus ja saab olema aastavahetuse peolaual. (Koogi tegemise kirjelduses peaks olema vist ka lause, et virsikupüree ja toorjuustu segu tuleb omavahel kokku segada. Ilmselt on eespool kommenteerija seda silmas pidanud üle jala kirjelduse all :))

Marzana
postitatud 20.11.2019 17:05

Kuna sellist toodet nagu Kalevi õuna-klii küpsis enam kuskilt ei leia, ega ka mitte kui suur see pakk olla võis, siis oleks hea lisada põhja jaoks kasutatavate küpsiste kogus. Mina hetkel panen väga huupi ja loodan, et kukub hea välja..