1 sl õli
1 sibul
400 g konservitud purustatud tomateid
2 sl hapukoort
1 tl suhkrut
1 tl Worcesteri kastet
150 g torukujulisi makarone (nt penne)
100 g riivitud (Gouda) juustu
2 sl riivsaia
4 viilutatud pikka viinerit (nn frankfurter)
Kuumuta pannil õli ja prae selles hakitud sibulat 5 minutit.
Lisa hakitud küüslauk ja kuumuta veel minut aega.
Lisa tomatid ja suhkur, hauta 20 minutit. Maitsesta Worcesteri kastme ja hapukoorega.
Samal ajal keeda makaronid vastavalt õpetusele al dente.
Sega keedetud makaronid ning tükeldatud viinerid kastme hulka ning tõsta see kõik võitatud ahjuvormi.
Puista peale juustu-riivsaiasegu. Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni juust on sulanud ja roog pealt kuldne.
Pildi tegi HEXY.
Tomatine makaronivorm
Raili Miku retsept ilmus RIMI ajakirjas Toit & Trend (jaanuar-veebruar 2010)