Küpseta sellel aastal väikeste vastlakuklite asemel hoopis üks suur vastlasai! Vastlasaia on imelihtne serveerida - see on juba tükkideks lõigatud! Iga tükiga saab lisaks vahukoorele kaasa suutäie mahlast täidist, mis saia sisse uuristatud aukudesse kavalalt ära peidetud.
Kui tainas on kerkinud, sõtku see kergelt läbi ning vormi ümaraks palliks. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Lõika tainapall terava noaga kaheksaks sektoriks.
Määri 22-24 cm rõngasvorm (või lahtikäiva koogivormi ääred) korralikult võiga ja tõsta vorm tainapalli ümber.
Määri tainas pealt lahtiklopitud munaga.
Küpseta 210 kraadi juures 25-30 minutit. Lase täielikult jahtuda.
Lõika jahtunud sai kõigepealt kaheks kihiks (nii, nagu tordipõhja lõigatakse!).
Tõsta kihid tagasi üksteise peale ning lõika sai joonte järgi kaheksaks sektoriks.
Aseta sai serveerimisalusele ning tõsta pealmised sektorid kõrvale. Uurista iga tüki sisse auk ning täida meelepärase täidisega (nt vaarikamoosi või vähese piimaga vedelamaks hõõrutud martsipanimassiga).
Vahusta 400 ml 35% koort, maitsesta suhkru ja vanillisuhkruga.
Määri vahukoor põhjale ning aseta peale kõrvale tõstetud saiatükid. Jälgi, et need jääksid alumiste sektoritega täpselt kohakuti, et hiljem oleks saia lihtne serveerida. Võid ka pealmiste tükkide sisse augud uuristada ning need täidisega täita.
Sõelu peale tuhksuhkrut ning hoia serveerimiseni jahedas.
Nüüd ei jäägi muud üle, kui lambanahad kelkudele, vastlasai ja soe jook kaasa ning pere või sõpradega liugu laskma! Hõissa, meil on vastlad!