Külmutatud jogurtimaius – ideaalne maius kuumaks suvepäevaks!

Kuumal päeval igatsevad jäätist nii täiskasvanud kui ka lapsed. Jogurtist ning mõningatest lisanditest on lihtne kokku panna mõnus maius, mida lõbus vaadata ja tore süüa. Iga kokk saab valmistada endale meelepäraste lisanditega maiuse ning valmistamiskäik on lihtne- hakkama saavad ka lapsed!

Külmutatud jogurtimaiuse tegemiseks vajad:

  • maitsestamata jogurtit
  • (soovi korral) magustajat – mett, vahtrasiirupit, muid siirupeid, kodust moosi
  • meelepäraseid lisandeid nii värskelt kui kuivatatult (tükkidena või püreena) – puuvilju, marju, pähkleid, šokolaadi, seemneid, kaerahelbeid/müslit, röstitud riivleiba jne
  • (soovi korral) maitseaineid – kaneel, kardemon, vanill jne

Head kombinatsioonid on näiteks:

  • jogurt + (mesi) + mustikad + röstitud riivleib
  • jogurt + marjapüree siiruviiruna
  • jogurt + värsked marjad
  • jogurt + kuivatatud marjad + šokolaad
  • jogurt + röstitud kaerahelbed /müsli + maasikad
  • jogurt + kuivatatud õunte tükid + kaneel

Kui jogurtimaius teha naturaalsete ja lihtsate komponentidega, on see hea ja toitev (ning samas jahutav!) näputoit ka beebidele! Näputoitumisest loe rohkem siit

 

Kui valmistad maiust pere pisematele pea meeles:

  • väldi kunstlikke magustajaid ja lisaaineid
  • magustajana eelista vahtrasiirupit meele (mõtle, kas üldse vajad magustajat!)
  • väldi kõvasid komponente (eelkõige pähkleid ja seemneid, šokolaadi), need ei  sula beebi suus

Külmutatud jogurtimaiust tee nii:

Sega jogurt läbi (et ei oleks tükke) ning vala küpsetuspaberiga kaetud plaadile (klassikalise poes müüdavast 400 g maitsestamata jogurti topsist saad umbes 25x30 cm plaadi maiust).

Kui soovid kasutada magustajat, sega see jogurtisse enne plaadile valamist või siiruviiruta see plaadil oleva jogurti sisse (siiruviiru jääb eriti ilus siis, kui kasutad näiteks kodust moosi või marjapüreed).

Edasi puista peale soovitud lisandid ning suru need jogurti sisse. Kui lisandid jäävad vaid pinnale, võivad nad sealt pärast külmumist liiga kergelt maha kukkuda! Aseta jogurtiplaat sügavkülma ning lase korralikult läbi külmuda.

Külmunud jogurtiplaat murra tükkideks ning serveeri otse sügavkülmast!

Ecomari jogurtimaius

Nami-Nami valmistas maitsva jogurtimaiuse kasutades ühte kodumaise väiketootja Ecomari põnevatest aeglaselt kuivatatud toodetest.

Siinsetest kogustest saad umbes 25x35 cm plaaditäie külmutatud jogurtimaiust

 

400 g tops paksu maitsestamata jogurtit (nt Saare 7% või Kreeka jogurt)
100 g pakike Ecomari põhjamaiseid marju ning vilju valges ja tumedas šokolaadis
soovi korral vedelat mett või vahtrasiirupit maitse järgi

 

Kui kasutad magustajat, sega jogurt sellega läbi. Vala jogurt küpsetuspaberiga kaetud 25x30 cm plaadile ning aja laiali.

Haki Ecomari marjasegu komponente soovi korral väiksemaks ning puista need siis jogurtile. Suru marja-šokolaaditükid õrnalt jogurti sisse.

Aseta jogurtiplaat sügavkülma ja lase täielikult läbi külmuda.

Lõika või murra külmunud jogurtimaius tükkideks ning serveeri.

Loe veel:

Artiklit toetab Ecomari:

Martiina Anni
Martiina Anni
postitatud 31.05.2017 13:15 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


Kairi
postitatud 01.06.2017 06:59

Vaja vaid kaks komponenti! Tundub väga isuäratav, suve saabudes läheb kindlasti kokkamiseks :)

Endoore
postitatud 04.06.2017 09:09

Tundub väga isuäratav selliste marjadega!

Triinutraanu
postitatud 04.06.2017 09:26

Mul jäi see hommikul pinterestis silma... oli kreeka jogurt, värsked maasikad ja šokolaadi nööbid :) Kidlasti läheb katsetamiseks!