1930ndad. Kevadpühadelaud 1937

Keedu- ja majapidamiskursuse juhataja Elisabeth Sild andis 1937. aastal välja oma populaarse "Keedu- ja majapidamisraamatu" teise, täiendatud trüki. Raamat on väga mahukas, 600 lk ja sisaldab 1131 retsepti või juhist, lisaks mitmeid näpunäiteid kodumajanduse vallast.

Meile jäid silma aga E. Silla toredad toidukavad, mis on eraldi koostatud linnarahvale ja talurahvale, argipäevadeks ja pidulauale. Kevadpühadelaua näidismenüü on siiski kõigile sarnane.

Kevadpühadelaud

  • Kirjud keedetud munad
  • Täidetud munad
  • Marineeritud ja suitsutatud kala
  • Küpsetatud seasink
  • Munavõi
  • Kohupiimajuust
  • Vasika-rullvorst
  • Sült
  • Maksavõidis
  • Verivorstid tangudega
  • Šokolaadipasha (vt Nami-Nami varianti)
  • Vasikalihaküpsis
  • Porgandi-toorsalat
  • Peedisalat
  • Lehesalat
  • Õunatarrend

 

  • Rukkipüülileib
  • Nisuleib
  • Vormi sai
  • Korbid
  • Porgandipirukad
  • Halvaa
  • Pähklikompvekid
  • Kasehalg

Päris uhke ja rikkalik menüü!

Loe veel:

Pille Petersoo
Pille Petersoo
postitatud 12.04.2020 17:08 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


Signe Tank
postitatud 31.03.2024 17:10

Just, söödi palju vasikaliha, kala, mitte mingit siga.