Nami-Nami pesto-lehttainakeerdude retsepti tuleb jõuluajal veidi teise pilguga vaadata - päkapiku või jõuluvana pilguga! Ehk lihtsad keerud hoopis kuusekujuliselt kokku voltida :)
Kuusekeste tegemiseks on kõige parem kasutada nt õhukesi Härmavili pärmi-lehttainaplaate, mida leiab hästi varustatud toidukaupluste sügavkülmast.
Tee nii:
Rulli tainas õhukeseks, õhemaks kui seda tavaliselt teed. Seda selleks, et kuusekesed liialt ei kerkiks ning oma kauni kuju säilitaksid.
Määri tainale õhuke kiht rohelist või punast pestot.
Lõika tainaplaat pikemat külge pidi u 1,5-2 cm laiusteks ribadeks.
Voldi iga tainariba kuusekujuliseks - alt laiem, ülevalt kitsam.
Torka puidust grilltiku otsa üks kivita oliiv, seejärel kuuseke ning lõpuks kuuse otsa veel üks oliiv. Oliivid aitavad kuusekesel kuju säilitada.
Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 225-kraadises ahjus umbes 15 minutit.
Lõbusat pühadeaega!
Vaata ka neid pulga otsa torgatud meeleolukaid pühadeampse: