Vahva mõte: lehttainakuusekesed

Nami-Nami pesto-lehttainakeerdude retsepti tuleb jõuluajal veidi teise pilguga vaadata - päkapiku või jõuluvana pilguga! Ehk lihtsad keerud hoopis kuusekujuliselt kokku voltida :) 

Kuusekeste tegemiseks on kõige parem kasutada nt õhukesi Härmavili pärmi-lehttainaplaate, mida leiab hästi varustatud toidukaupluste sügavkülmast.

Tee nii:

  • Rulli tainas õhukeseks, õhemaks kui seda tavaliselt teed. Seda selleks, et kuusekesed liialt ei kerkiks ning oma kauni kuju säilitaksid. 
  • Määri tainale õhuke kiht rohelist või punast pestot. 
  • Lõika tainaplaat pikemat külge pidi u 1,5-2 cm laiusteks ribadeks. 
  • Voldi iga tainariba kuusekujuliseks - alt laiem, ülevalt kitsam.
  • Torka puidust grilltiku otsa üks kivita oliiv, seejärel kuuseke ning lõpuks kuuse otsa veel üks oliiv. Oliivid aitavad kuusekesel kuju säilitada. 
  • Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 225-kraadises ahjus umbes 15 minutit. 

Lõbusat pühadeaega!

Vaata ka neid pulga otsa torgatud meeleolukaid pühadeampse:

Idee blogist: An Italian in my Kitchen

Kaare Sova
Kaare Sova
postitatud 11.12.2018 11:13 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


Kaare
postitatud 11.12.2018 19:45

Kindlasti soovitan kasutada oliive või porganditükikesi "stopperitena", et kuusekesed oma kuju säilitaksid!

Martiina
postitatud 20.12.2018 09:20

Stoppereid on tõesti vaja, et kuusekesed välja tuleks. Muidu väga lustakas teostus, lastele meeldis (ja maitses)!

Merx
postitatud 25.12.2018 09:56

Nii toredad! Kindlasti teen aastavahetuseks!!

Maalt ja hobusega
postitatud 08.01.2019 13:03

Vahva idee!