Söödavad kingitused: šokolaadijoogi kuubikud

Jahedal õhtul on nii mõnus endale tassike sooja jooki valmistada.  Seesama tassitäis soojust on ka mõnus kingitus! Ah, et kuidas šokolaadijooki kinkida saaks? Tee nii:

Alustuseks, vali välja hea šokolaad, võimalikult väheste lisaainetega. Kuigi, nagu paljud teavad, on tume šokolaad kõige kasulikum, soovitaks ma joogi valmistamiseks kasutada tumeda- ja piimašokolaadi segu või ainult piimašokolaadi. Viimasega jääb jook lihtsalt magusam – ainult tumeda šokolaadiga tehtud jook ei pruugi igale joojale meeldida (aga siinkohal olgu märgitud, et maitse üle ei vaielda :) Seega igaüks valigu endale meelepärane šokolaad).

Ühe kruusitäie joogi jaoks (ehk ühe „kuubiku“ jaoks) soovitan kasutada 35-45g šokolaadi.

Lisaks šokolaadile vajad veel (ühekordseid puidust) lusikaid või muid pulki (näiteks jäätisepulki), vorme (näiteks suuremat sorti jääkuubikuvormid või minimuffinivormid) ja soovi korral lisandeid- maitseaineid (head on kaneel, kardemon, julgematele tšilli) või minivahukomme.

Kinkimise jaoks kasutatav šokolaad tuleb mitte lihtsalt sulatada, vaid tempereerida. Sel viisil ei sula šokolaad toatemperatuuril ära ja jääb ilusti läikiv. Tempereerimisõpetuse leiad siit.

Valmista joogikuubikud:

Tempereeri šokolaad, vala vormidesse (selleks on hea sulašokolaad terava nurgaga kilekotti panna, siis kilekotinurk ära lõigata ja šokolaad vormidesse pritsida). Koputa vorme korraks vastu lauda, et šokolaadi pind tasanduks.

Kui valisid lisandiks mõne maitseaine, puista seda nüüd šokolaadile. Seejärel lisa pulk. Olenevalt vormist saad pulga kas kohe lisada (puidust lusikakesed hoidsid end jääkuubikuvormis ilusti püsti) või pead veidi aega ootama, mil šokolaad veidi taheneb ja saad siis pulgad püstisena vormi asetada.

Lase kuubikutel jahedamal toatemperatuuril taheneda, seejärel eemalda vormist ja pakenda.

Soovi korral paki kingikotti kaasa ka vahukomme (mille isetegemise kohta loe siit) ja sildike, kus kirjas, et kingisaaja peab kuumutama kruusitäie piima ning selles lusikaotsas oleva kuubiku lahustama. Ka kruusi võid ju kingipakki kaasa panna ;)

Martiina Anni
Martiina Anni
postitatud 04.12.2015 09:21 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


Htaigo Taigo
postitatud 04.12.2017 09:15

See on lahe!