10 ägedat soolast isamaalist torti

Nami-Nami isamaaliste tortide võistlus on saanud toredaks iga-aastaseks traditsiooniks. Esimesed tordid leidsid end võistlustulest 2009. aastal ja tollest hetkest saati on kord aastas Nami-Nami maitsvaid ja silmailu pakkuvaid isamaalisi küpsetisi täis!

Eesootava tordivõistluse inspiratsiooniks toome eelnevatest aastatest teieni Nami-Nami toimetusele silma jäänud võistlustöid:

Tordivõistluse algusaastatel oli soolaseid torte võistlustules oluliselt vähem kui magusaid, aga põnevad ja isuäratavad olid nad sellegipoolest! Tort vürtsikilu, valgumarja ja vutimunadega, mille autor kasutaja Netcat, on vahvalt isamaalistes värvitoonides. Need väiksed tordikesed osalesid võistluses 2010.aastal.  Kala oli tegija loomulikult ka järgmisel aastal. Patriootlik suitsulatika- kodujuustutort (autor Martiina Anni, tollal kasutajanimega aniitram) võlus paljusid oma peenelt viimistletud vapipildiga. (Teisi 2011.aasta torte vaata siit). 

2012. aastast hakkas ka soolaste tortide osakaal suurenema. Tartlanna Sille Vadi (kasutaja Frieda) suitsuräimetort "Serviti-serviti"  on eriti lustakas ja oli taaskord paljude lugejate lemmik. Vormileivatort, mille autoriks kasutaja Dagris, jäi silma teistmoodi lähenemisega ning isuäratavate torditriipudega. (Kõiki 2012. aasta torte vaata siit)

2013. aasta võidutordiks soolaste tortide kategoorias tõusis kilutort "Silgutünn", autor Martiina Anni (kasutaja aniitram), saades kõikidelt žüriiliikmetelt maksimumpunktid. Klassikaline leib-muna-kilu kooslus sai selles tordis uue huvitava kuue! (Ülejäänud 2013. aasta tordid leiad siit)

Kausitort "Sügisene Eesti mets", autor kasutaja Saare, lähenes soolasele tordile taaskord uutmoodi – tort on leivakausis olev seenetort, mis tänu marineeritud seentele hästi lustakalt kaunistatud on.  "Heeringas lambanahas", autor kasutaja Tiiul, meeldib Nami-Namile oma koheva lambale sarnase oleku tõttu. Läbinisti heeringane tort maitses ka kindlasti hästi! (2014. aasta tordid leiad siit)

Kasutaja Kelluke kaunistas oma latika- võileivatordi "Raba" mõnusasti söödavate ainetega, luues eheda pildi Eestimaa rabast. Heaks näiteks, et pidulauda võib kaunistada ka soolane tort, on kasutaja Lumetydruku suitsulamba-toorjuustutort "Põhjamaa". Tordi kaunilt läikiv pealispind teeb selle mõnusamaitselise tordi tõeliselt kenaks! Kaunilt kuldne kartulivahvlitort heeringakreemiga (autor  Martiina Anni) tõi võistlusesse taas uusi tuuli vahvli kasutamisega soolase tordi valmistamiseks. (2015. aasta tordid leiad siit, 2016. aasta tordid siit)

Selline on Nami-Nami soolaste lemmiktortide Top 10. Milline soolane tort Sinu lemmik on?

Artikkel ilmus veebruaris 2017.

Martiina Anni
Martiina Anni
postitatud 24.02.2024 14:06 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


Keiu Saar
postitatud 09.02.2017 17:14

Päris lahedad.

mina
posted on 29.12.2019 12:15

tordi saab teha

g
postitatud 29.12.2019 12:14

naas

mina
posted on 29.12.2019 12:16

tordi saab teha ika saab

Kessukas
postitatud 29.12.2019 12:17

Nii ägedad!