Kulebjaaka - suur piklik pätsikujuline kihiline pärmi- või lehttainapirukas vene köögist. Täidiseks tarvitatakse enamasti liha või kala (eriti lõhet), kuid ka kapsast, seeni vm. Tainas rullitakse õhukeseks (0,5-1 cm), 18-22 cm laiuseks ja küpsetusplaadi pikkuseks leheks, keskele tõstetakse täidisekuhi. Sageli pannakse täidise ümber ka õhukesi pannkooke ning ühele kulebjaakale mitu täidist. Sel juhul tõstetakse täidised kulebjaakatainale kihtidena. Täidis ümbritsetakse tainaga ja asetatakse pannile nii, et taina liitekoht jääb allapoole. Tõstmise hõlbustamiseks võib kulebjaaka vormida rätikul. Pealt pintseldatakse kulebjaaka lahtiklopitud munaga ja kaunistatakse tainaribadega või mitmesuguste tainast lõigatud kujunditega: lehtede, tähtede, õitega jm. Küpsetatakse helekollaseks. Valmis kulebjaaka lõigatakse viiludeks ja süüakse sooja toiduna või mõne joogi kõrvale suupistena. Sobib eriti tee ja puljongiga.