Küpsekartul muna-ürditäidisega

Suur ahjus küpsetatud kartul (jacket potato) täidises on keedetud muna, fetajuustu ning rohkelt maitserohelist. Parima tulemuse jaoks kasuta suurt ja jahust kartulit.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 suurt ja jahust kartulit

Täidis:

4 muna

150 g Arla Apetina fetajuustu

3 dl hapukoort

1 dl hakitud värsket maitserohelist - sh

tilli või murulauku või peterselli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Torka kartulisse mõned augud terava noa või mõne vardaga ning küpseta 200-kraadise ahju keskosas 1-1,5 tundi, olenevalt kartuli suurusest.

Täidise jaoks keeda mune 8-10 minutit, jahuta külmas vees. Koori munad, suru kahvliga katki.

Murenda fetajuust, sega juurde hakitud muna, hapukoor, hakitud ürdid ning maitsesta soola-pipraga.

Serveeri küpsekartulit muna-ürditäidise, värske salati ning leivaga.

Retsept on Rootsi Arla-lehelt (Bakad potatis med ägg- och örtröra)

LISA KOMMENTAAR