1 sl õli
1 väike sibul
1 sl Tai punast karripastat
3 sl kontsentreeritud tomatipastat
2 dl punaseid läätsesid
5 dl vett
2 dl kookospiima
400 g purk konservitud purustatud tomateid või kirsstomateid omas mahlas
Serveerimiseks:2 hakitud tomatit
Koori ja haki sibul ning küüslauk. Kuumuta potis õli, lisa sibul ja prae keskmisel tulel 5 minutit. Lisa küüslauk ja prae veel paar minutit.
Lisa karripasta ja tomatipüree, kuumuta segades minut aega.
Nüüd lisa pestud ja nõrutatud läätsed, siis vesi ja tomatikonserv. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja keeda tasasel tulel, kuni läätsed on pehmed.
Sega juurde kookospiim, kuumuta veel paar minutit. Maitsesta vajadusel soolaga.
Jaota supp taldrikutesse, kaunista soovi korral hakitud tomatitega.
Retseptiidee on Soome ajakirjast Ruokamaailma, koguseid aga kõvasti muudetud. Pildi tegi ZOOZI. NB! Kolm esimest kommentaari on algretsepti kohta!
Panin karripastat vähem. Tuli kka mõnusalt vürtsikas väga maitsev supp.
Olen seda juba mitmeid kordi teinud. Väga hea supp on! Vahelduse ja tummisuse mõttes olen vahel lisanud ka kanafileed.
Puistasin tomati juurde garneeringuks veel mungoa idusid - väga hea supp on tõesti. Saab kindla koha menüüs.
Idamaine läätsesupp
Kookospiima ja tomatitega Tai-pärane püreesupp punaste läätsedega - kui soovid krehvtisemat suppi, võid karripastat veidi rohkem panna.